Este incredibil ce s-a descoperit cu ajutorul unui studiu! Apa reziduală din Bucureşti ar fi contaminată cu diferite substanțe interzise. Mai mult, studiul arată că depăşim de trei ori media europeană la consumul de ketamină, informează Observator.

Drogurile din apele reziduale, pericol pentru sănătate

Specialiştii au luat probe de la staţia de epurare Glina în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră, timp de o săptămână.

Mostrele au fost trimise şi prelucrate în Belgia, la Anvers, iar rezultatele au fost de-a dreptul șocante. Printre drogurile descoperite în apă se numără și cocaina.

”Pe timpul weekendului s-au observat valori mai mari în ceea ce priveşte consumul de cocaină şi ecstazy ceea ce înseamnă că este folosit în scop recreaţional. Sunt droguri stimulante, metode care să îi facă să fie mai energici în weekend. Ketamina se observă un consum regulat în timpul săptămânii”,  a explicat Ramona Dabija, director la Agenția Națională Antidrog (ANA) pentru sursa menționată mai sus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cine e doctorița care a fost găsită inconștientă într-o pădure din Bragadiru? În jurul Mihaelei au fost descoperite mai multe pastile

În buletinul de analize, cea mai mare cantitate de reziduuri a ieşit la cocaină- 176 mg/zi/mia de locuitori. În top se află şi MDMA sau ecstasy, au mai precizat specialiștii ANA.

Statisticile în România arată o realitate dură.

Unu din zece români a consumat cel puţin o dată în viaţă stupefiante. 

„Este un trend mondial şi european şi România se încadrează pe acest trend. Fenomenul a explodat în România. Avem statistica datând din anul 2022 – cel puţin un milion de persoane care au consumat cel puţin o dată în viaţă droguri, dar cu siguranţă în noul raport oficial cifra va sări undeva de un milion şi jumătate. Nu toate sunt dependenţe, vorbim aici de persoane care probabil doar au debutat, dar cu siguranţă că sunt câteva zeci de mii, sute de mii dependente. Fiecare ţară îşi pregăteşte şi fiecare ţară luptă cu acest fenomen care, în opinia mea, este cel mai complet fenomen social şi îşi perfectează sistemul pe cei trei piloni”, a precizat Cătălin Ţone, expert antidrog, la conferinţa „Dependenţa de droguri”, un eveniment organizat la Casa de Cultură a Studenţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si