Băile Felix se mândrește cu  izvoare termale descoperite în jurul anilor 1700 de către călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck⁠, Moravia, ceea ce a dus la denumirea de Băile Felix.

Citește și: Cât costă un weekend la Băile Felix, stațiunea cu ape termale care rivalizează cu marile destinații din Occident

Stațiunea Băile Felix este situată în partea de nord-vest a României, în județul Bihor, la o distanță de circa 9 km de Oradea.

Citește și: VIDEO- Băile Felix, stațiunea sold-out.Grație investițiilor din ultimii ani, stațiunea este tot mai prosperă

Așezată în câmpia Crișurilor, stațiunea are un climat continental moderat de șes, cu ierni blânde și veri temperate, climă ideală pentru turismul balnear.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

La dispoziția turistilor întreg anul, stațiunea balneoclimaterică Băile Felix oferă condiții de relaxare, vacanță, odihnă și recuperare.

Apa termală de la Baile Felix nu este indicată pentru toată lumea.

Apa termală de la Baile Felix nu este indicată pentru toată lumea.

Comoara de la Băile Felix- apele termale

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.

Izvoarele cu apă geo-termală cu temperaturi de 43–49°C au proprietăți curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice și sodice, iar nămolurile au proprietăți sapropelice.

Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România.

Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare.

Apa termală de la Baile Felix nu este indicată pentru toată lumea.

Apa termală de la Baile Felix nu este indicată pentru toată lumea.

Băile Felix- contraindicațiile băilor cu sulf 

Apa cu sulf are multiple beneficii asupra organismului. Deși este indicată în multiple afecțiuni, apa sulfuroasă are și ea contraindicațiile sale.

Apa cu sulf nu se recomandă atunci când pacientul are febră, infecții, boli cardiace decompensate, în cazul unei tensiuni arteriale de peste 160 mm/hg, al afecțiunilor neoplazice, afecțiunilor tiroidiene, sarcinii, psihopatiilor, afecțiunilor ficatului și rinichilor decompensate, hemoragiilor, stărilor casectice sau TBC-ului.

Nu sunt recomandate astfel de cure nici pentru pacienții cu tumori maligne (indiferent de formă, localizare sau stadiu evolutiv) și tumori benigne cu potențial de malignizare. 

Curele nu sunt, de asemenea, recomandate bolnavilor de epilepsie, a celor cu diabet greu controlat alimentar și medicamentos, precum și celor cu insuficiență cardiacă, renală sau hepatică manifestă.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si