Beneficiile unei ape unice in Romania. Ce boli trateaza apa termominerala sarata de la Sarcau

Este vorba despre apa termominerala sarata din localitatea bihoreana Sarcau, apa cu o compozitie deosebita, in Romania.

O apa galbena, cu un miros aparte este numai buna de tratat diferite afectiuni. Apa minune se gaseste in localitatea bihoreana Sarcau, acolo unde o familie a amenajat o baza de agrement.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

“Apa este foarte buna pentru reumatism, pentru sistemul circular, nervos, tratament post-traumatic, dar si pentru afectiunile ginecologice. Contine fier si este foarte bogata si concentrata in minerale cum ar fi sarea, care este in concentratie foarte mare, calciu, sulf, magneziu, brom, iod. Ajuta la tratarea spondilozelor vertebrale,  tratarea herniei de disc, in mod special, dar tot asa, in faza sub acuta cronica„, a explicat  medicul Ioana Moga, specialist fiziokinetoterapie.

Ani la rand, sotii Patalau au strabatut drumul Oradea-Zalau si au observat ca in satul Sarcau, intr-un camp, pe timp de vara, oamenii se aduna si fac baie. Asa au descoperit ca oamenii se adunau “la gropoi” o balta cu apa a carei culoare si miros le-a trezit interesul.

Au aflat ca este vorba despre o apa termala sarata si asa s-au gandit sa dezvolte o afacere in zona. Investitiile au inceput in anul 2000, iar in 2007 au dat drumul bazei de tratament.

Sursa: adevarul.ro 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si