Băutura inedită este produsă în berăria francezului Francois D’Hollander, din Buzău și a fost prezentată la târgul produselor artizanale din oraș, potrivit adevarul.ro.

Noul sortiment de băuturi: apa tonică din cetină de molid

Băutura este carbogazoasă, 100% naturală și nu conține alcool. Aceasta se vinde la sticle de 330 de mililitri și costă 10 lei, conform site-ului producătorului. 

Citește și: Românii, campioni la băutură

Noul produs a ajuns deja în mai multe magazine din mai multe țări. Producătorul a explicat că, dintr-o sută de grame de cetină de molid au fost făcuți aproximativ o mie de litri de apă tonică.

Citește și: VIDEO. Un influencer a murit după ce a băut în direct mai multe sticle de alcool

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit aceleiași surse, Francois D’Hollander a explicat că:  „Băutura este din pomul de Crăciun din 2021. Atunci am vorbit cu echipa primarului din Buzău ca, atunci când înlătură molidul din piață, noi să-i luăm partea verde pentru a face acest produs.

Apa tonică cu aromă de molid este unică în România”.

Citește și: Ce a pățit un tânăr de 20 de ani care a băut zilnic 2 litri de energizante pe zi

Secretul apei tonice din cetină de molid

Alături de extractul din ace de molid și apă, se mai adaugă și extractul de castan roșu, care conține cardamom, coajă de lămâie, dioxid de carbon, zahăr organic, acid citric și conservanți.

Citește și: VIDEO- Cafenelele au devenit punctul forte ale Capitalei

Potrivit francezului, apa tonică din cetină de molid se vinde și în restaurante și baruri din Suedia, Anglia și Lituania. De asemenea, în Europa s-a mai produs o băutură asemănătoare, din bradul de Crăciun din Helsinki, Finlanda.

Astfel, în 2022 după sărbătorile de iarnă, doi antreprenori care dețin o fabrică de bere artizanală în Buzău au propus autorităților locale u acord de preluare a pomului pentru a-i utiliza cetina.

Citește și: A băut alături de o străină care l-a lăsat mai sărac cu 950 de euro

Șase butoaie au fost umplute cu cetină și trimise în Europa la unicul centru din Europa un de se extrage esența din partea verde a coniferelor. Ulterior, acele adunate de pe crengi s-au transformat în concentrat și apoi în apă tonică aromată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si