La mai bine de o lună de la tragedia de la Tohani, anchetatorii au descoperit detalii importante printre care și principalul punct de pornire de la care ar fi izbucnit incendiul dezastruos.

Ancheta a scos la iveală detalii importante. Se pare că patronul Cornel Dinicu ar fi montat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice comparativ cu cele pe care le trecuse în acte și ulterior ar fi ascuns acest lucru prin documente false.

Anchetatorii au descoperit de la ce ar fi pornit incendiul de la Ferma Dacilor!

Expertizele din dosar arată că incendiul în care și-au pierdut viețile opt persoane printre care și trei copii ar fi pornit de la un televizor. 

Televizorul era în priză în sufrageria de la mansardă. Martorii susțin că aproape la ora cinci dimineața, după ce a fost folosit în continuu ore întregi, televizorul ar fi scos fum și s-ar fi aprins. În tot acest timp, alte aparate electrocasnice care au fost lăsate nesupravegheate au contribuit la declanșarea flăcărilor.

Fiul lui Lucian Ene, care se afla la Ferma Dacilor alături de familie în noaptea tragediei le-a spus anchetatorilor: „ Consider că focul a plecat de la mansardă, respectiv din livingul unde era televizorul. Știam că televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: Cornel Dinicu rămâne în arest. Decizie de ultimă oră a judecătorilor din Ploiești

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Anchetatorii susțin că scânteia ar fi, de fapt, neglijența celor care administrau pensiunea, mai ales sprijinul funcționarilor de la Primăria Gura Vadului care ar fi știut despre pericolele de la pensiune, dar pentru care ar fi trecut cu vederea.

Mai mult, s-a descoperit că patronul ar fi devenit prosumator. Motivul fiind faptul că firma de electricitate nu îi mărește instalația raportată la nevoile complexului. O firmă din București ar fi montat și trecut 150 de panouri, doar că atunci când furnizorul i-ar fi atras atenția patronului, numărul acestora ar fi fost redus din pix. 

Pentru a acoperi, în procesele verbale ulterioare a fost trecută o firmă din Timiș, despre care anchetatorii spun că nu are legături cu Ferma Dacilor.

Citește și: Exclusiv! Condiții inumane într-un cămin studențesc din București. Studenții sunt terifiați de ploșnițe și fac acuzații grave: ”E un chin pentru cine pățește așa ceva”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Patronul Cornel Dinicu spune că la mijloc este vorba despre o mână criminală și a solicitat testarea cu poligraful a mai multor persoane, martori în acest dosar.

Patronul de la Ferma Dacilor și cei doi administratori ai complexului au ajuns luni, din nou, în fața judecătorilor.

A fost pentru prima dată de la tragedie când soția lui Lucian Ene a stat de vorbă cu procurorii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si