In articol:
- Fetița avea deja insuficiență hepatică în momentul sosirii la spital
- Fetița nu ar fi suferit de boala Wilson
Medicii subliniază că analizele copilei nu au arătat prezenţa vreunui virus hepatic, iar cauza insuficienţei sale hepatice nu este una „misterioasă”, ci ficatul său era cirotic.
„ Astăzi, din păcate, suntem la un sfârşit de drum care nu s-a concretizat cum am fi dorit cu toţii, adică cu salvarea unei vieţi.
Fetița avea deja insuficiență hepatică în momentul sosirii la spital
La rândul său, profesorul Vladislav Braşoveanu, care a condus echipa care a realizat transplantul hepatic, a afirmat că fetiţa avea insuficienţă hepatică acută la sosirea la spital, necesitând transplant de urgenţă, pe 30 aprilie.
„ Iniţial, după ce a fost transferată de la Grigore Alexandrescu, indicaţia de insuficienţă hepatică acută, pusă de medicii ATI de la spitalul Grigore Alexandrescu, a fost confirmată de doamna profesor Tomescu şi s-a efectuat în urgenţă un transplant hepatic. În acele ore am încercat să investigăm mama, dar fiind suspiciunea de boală Wilson – deci pacienta venind de la Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de boală Wilson – aveam ceva rezerve faţă de investigarea mamei.
Acesta a menţionat că fetiţa avea nevoie de 150-200 de grame de ficat, iar medicii au avut la dispoziţie un fragment 300 de grame de ficat „de calitate foarte bună”.
Citeste si: VIDEO- Rebeca, fetița care suferea de boala Wilson, a decedat
El a explicat că, la un moment dat fetiţa a fost detubată, dar a trebuie reintubată la zece zile de la transplant, iar ulterior s-a instalat o insuficienţă multiplă de organ, fapt care a necesitat o nouă intervenţie chirurgicală.
„ Surpriza mare a fost că la această reintervenţie am constatat că suturile care le-am făcut la nivelul intestinului subţire, suturile pe care le-am făcut la nivelul ficatului erau, practic, desfăcute, dezunite, ceea ce înseamnă că această fetiţă avea un proces de cicatrizare practic absent, din multiple cauze. Practic a fost pentru noi o surpriză pentru că, de fiecare dată am fost întrebat care este evoluţia unui copil după transplant. Evoluţia este bună, pentru că în general copiii se recuperează foarte repede. Ei, aici s-au întâmplat nişte complicaţii foarte severe ”, a adăugat Vladislav Braşoveanu.
Fetița nu ar fi suferit de boala Wilson
El a arătat că insuficienţa hepatică de care suferea fetiţa nu a fost una „de cauză misterioasă”.
Citeste si: Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în avioane şi locuri publice închise
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Reprezentanţii spitalului au menţionat că în cazul fetiţei s-au făcut „nenumărate analize”, atât pentru detectarea unor virusuri hepatice cât şi respiratorii şi „nimic din virusurile hepatitice nu a ieşit pozitiv”.
De asemenea, există teste care infirmă boala Wilson în cazul copilei.