Close sidebar
Close sidebar

Apar noi detalii în cazul fetiţei de 5 ani cu boala Wilson care a murit

Chirurgul care a condus echipa ce a realizat transplantul hepatic în cazul fetiţei de cinci care a murit marţi seară la Institutul Fundeni explică faptul că medicii au constatat că nu exista proces de cicatrizare în cazul copilei, suturile realizate de chirurgi în timpul primei intervenţii fiind desfăcute.

Laura Macovei,

Apar noi detalii în cazul fetiţei de 5 ani cu boala Wilson care a murit

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicii subliniază că analizele copilei nu au arătat prezenţa vreunui virus hepatic, iar cauza insuficienţei sale hepatice nu este una „misterioasă”, ci ficatul său era cirotic.

Astăzi, din păcate, suntem la un sfârşit de drum care nu s-a concretizat cum am fi dorit cu toţii, adică cu salvarea unei vieţi. (...) E un moment trist, pe care nu ni l-am fi dorit aşa ”, a declarat miercuri, într-o  conferinţă de presă, medicul Anca Colita de la Institutul Fundeni. 

Fetița avea deja insuficiență hepatică în momentul sosirii la spital

La rândul său, profesorul Vladislav Braşoveanu, care a condus echipa care a realizat transplantul hepatic, a afirmat că fetiţa avea insuficienţă hepatică acută la sosirea la spital, necesitând transplant de urgenţă, pe 30 aprilie. 

Iniţial, după ce a fost transferată de la Grigore Alexandrescu, indicaţia de insuficienţă hepatică acută, pusă de medicii ATI de la spitalul Grigore Alexandrescu, a fost confirmată de doamna profesor Tomescu şi s-a efectuat în urgenţă un transplant hepatic. În acele ore am încercat să investigăm mama, dar fiind suspiciunea de boală Wilson – deci pacienta venind de la Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de boală Wilson – aveam ceva rezerve faţă de investigarea mamei.

Din fericire a apărut un donator cadaveric tânăr, de 17 ani, şi am decis să folosim lobul stâng al acelui ficat.(...) Vreau să precizez că această fetiţă, principala cauză pentru care a avut indicaţie de transplant – insuficienţa hepatică acută, dar ea avea multiple probleme neurologice, hematologice, denutrită – vă daţi seama, acel copil la cinci ani avea 15 kilograme”, a declarat profesorul Braşoveanu. 

Acesta a menţionat că fetiţa avea nevoie de 150-200 de grame de ficat, iar medicii au avut la dispoziţie un fragment 300 de grame de ficat „de calitate foarte bună”.

Medicul a precizat că, din punctul de vedere al chirurgului, intervenţia privind transplantul a decurs „în condiţii bune”, însă în terapie intensivă au fost probleme, având în vedere starea generală a fetiţei. 

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Rebeca, fetița care suferea de boala Wilson, a decedat

El a explicat că, la un moment dat fetiţa a fost detubată, dar a trebuie reintubată la zece zile de la transplant, iar ulterior s-a instalat o insuficienţă multiplă de organ, fapt care a necesitat o nouă intervenţie chirurgicală. 

Surpriza mare a fost că la această reintervenţie am constatat că suturile care le-am făcut la nivelul intestinului subţire, suturile pe care le-am făcut la nivelul ficatului erau, practic, desfăcute, dezunite, ceea ce înseamnă că această fetiţă avea un proces de cicatrizare practic absent, din multiple cauze. Practic a fost pentru noi o surpriză pentru că, de fiecare dată am fost întrebat care este evoluţia unui copil după transplant. Evoluţia este bună, pentru că în general copiii se recuperează foarte repede. Ei, aici s-au întâmplat nişte complicaţii foarte severe ”, a adăugat Vladislav Braşoveanu. 

Fetița nu ar fi suferit de boala Wilson

El a arătat că insuficienţa hepatică de care suferea fetiţa nu a fost una „de cauză misterioasă”. 

Citeste si: Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în avioane şi locuri publice închise

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Reprezentanţii spitalului au menţionat că în cazul fetiţei s-au făcut „nenumărate analize”, atât pentru detectarea unor virusuri hepatice cât şi respiratorii şi „nimic din virusurile hepatitice nu a ieşit pozitiv”.

De asemenea, există teste care infirmă boala Wilson în cazul copilei. 

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI