Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, face tot ce îi stă în putință pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea în România.

Cum vrea să scape de la închisoare fostul edil din Baia Mare?

În timp ce se află în penitenciar în Germania, fostul edil cere rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv. De asemenea, recent, statul român i-a promis fugarului detenție în condiții speciale.

Cererea lui Cătălin Cherecheș se află pe rolul Curții de Apel Cluj.

Cererea a fost repartizată inițial de judecătoarea care a refuzat mita de la soacra fostului edil. Aceasta a formulat cerere de abținere, solicitarea fiind admisă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, la data de 17 aprilie 2024 s-a stabilit primul termen.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, oficialii germani au cerut informații suplimentare despre procedurile legale, procesul și detalii referitoare la decizia condamnării lui Cherecheș, după ce fostul primar a încercat să blocheze pe toate căile extrădarea în România.

Judecătorii din Germania au fost anunțați de către autoritățile de la București de faptul că edilul fugar va beneficia de toate normele europene cu privire la detenție, potrivit Realitatea.net.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu buletinul unei rude

Mai mult decât atât, nu s-a luat nicio măsură după ce Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu buletinul unei rude.

Citește și: "Fugarii își vor plăti singuri extrădarea". Anunț despre Cătălin Cherecheș făcut de ministrul Justiției

„La ora menționată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față.

Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, acea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa”, au menționat reprezentanții Poliției de frontieră.

Cătălin Cherecheș, prins la Augsburg

Cherecheș a fost prins la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi Poliţia Germană. Bărbatul a fost dat în urmărire internațională și a fost prins de autorități în cursul serii de marți, 28 noiembrie 2023, în orașul Augsburg.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Răsturnare de situație în cazul lui Cătălin Cherecheș. Fostul edil din Baia Mare ar putea rămâne fără o parte din avere

Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare, prin decizie definitivă, pe data de 24 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si