Situația tragică a început pe data de 21 noiembrie 2023, după ce pacienții au primit mâncare de la pomană din preparate de pește, fiind zi de dezlegare.

În jurul orei 13, 147 de pacienți și cadre medicale au mâncat borş de peşte, pilaf cu peşte prăjit, pâine şi colac.

Pe parcursul nopții, o parte dintre pacienți au început să se simtă rău: „ A debutat cu forme diareice, după care vomă.

Evoluţia a fost foarte rapidă, fulminantă, lucrul ăsta îl spune şi medicul epidemiolog că aşa ceva nu s-a mai întâlnit”, a declarat managerul Spitalului Murgeni, Ionel Carp.

Ce s-a descoperit în mâncarea pe care oamenii au primit-o la mănăstire

Ce s-a descoperit în mâncarea pe care oamenii au primit-o la mănăstire

Trei bacterii care pot provoca otrăvire au fost identificate în borșul de pește 

În urma analizelor în cazul pacienților decedați de la spitalul din Murgeni, a fost identificată prezența unor bacterii periculoase în ciorba primită de la mănăstire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile sanitare din Vaslui declară că așteaptă răspunsul Ministerului Sănătății, analizarea rezultatelor buletinelor de analize și deciderea dacă bacteriile din borșul de pește adus la mănăstire au dus către deces. 

Trei tipuri de bacterii sunt indicate de analizele de la DSV Vaslui. Acestea pot provoca simptome digestive și chiar otrăvire. Autoritățile locale nu au un răspuns clar pentru cauza deceselor, în acest caz responsabilitatea interpretării valorilor și impactul asupra sănătății a fost dată Ministerului Sănătății.

Citește și: Întorsătură neașteptată în cazul pacienților morți, după ce au mâncat produse din pește de la o mănăstire. Ce a arătat rezultatul testelor toxicologice

Ce s-a descoperit în mâncarea pe care oamenii au primit-o la mănăstire

Ce s-a descoperit în mâncarea pe care oamenii au primit-o la mănăstire

O anchetă penală a fost deschisă în acest caz

Pe data de 28 noiembrie, Alexandru Rafila a declarat că rezultatele micro-biologice care s-au realizat până la acel moment în legătură cu decesul celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și îmbolnăvirea altor zeci nu arată o posibilă toxiinfecţie alimentară.

Citește și: Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia, după decesul celor trei pacienți. Acesta nu a anunțat motivul deciziei sale

De asemenea, o anchetă penală a fost deschisă în acest caz. 

În urma analizelor toxicologice a reieșit faptul că pacienții nu au înghițit nici substanțe toxice, nici medicamente în exces, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si