Apare pastila electronică: ne va fi foame doar atunci când vrem noi
Pastila denumită FLASH a fost testată cu succes și este folosită pentru a anula senzația de foame.
Pastila denumită FLASH reprezintă o alternativă promițătoare la medicamente sau intervenții chirurgicale și a fost testată cu succes până în prezent pe porci. Unul dintre avantajele sale este că nu provoacă efecte secundare, așa cum se întâmplă în cazul administrării medicamentelor sau efectuării operațiilor, scrie Neuroscience.
Va fi eficientă nu doar în cazul celor obezi, dar și a pacienților cu tulburări de alimentație sau alte boli unde slăbirea este obligatorie, ea acționând direct asupra ”hormonului foamei” numit grelină.
Cercetătorii de la MIT sunt cei care au creat dispozitivul care alterează conexiunea dintre nervii stomacali și creier, pentru a anula senzația de foame.
Citește și: O pastilă pe zi ar putea preveni apariția bolii Parkinson
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atunci când stomacul este gol, se eliberează un hormon, care apoi călătorește prin fluxul sanguin către creier, determinând senzația de foame. Pastila electronică va interveni în acest proces.
Dispozitivul ingerabil este minim invaziv și extrem de ieftin, având la bază o baterie ce costă doar un dolar, deja aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în alte dispozitive ingerabile.
În prezent, pilula electronică a MIT funcționează continuu, dar cercetătorii spun că versiunile viitoare ar putea fi pornite sau oprite de la distanță. Deoarece dispozitivul este "relativ simplu", echipa MIT speră că testele pe oameni ar putea începe în trei ani.