Gabriela Ghizel, jurnalist Kanal D, ne aduce mai multe informații:
”Să spunem că avem un apartament la mare, iar atunci când nu mergem noi acolo vrem să îl închiriem ca să obținem niște bani în plus. Însă trebuie să o facem corect și, mai ales, legal. Pentru că nici persoanele fizice nu sunt scutite de obligațiile fiscale. În primul rând, vom aplica pentru certificatul de clasificare turistică la Ministerul Turismului.
O procedură foarte simplă și gratuită prin care teoretic, în maximum 30 de zile vom primi aprobarea oficială. O singură mențiune, între documentele pe care va trebui să le prezentați se numără și acordul vecinilor cu care aveți pereți comuni.
Apoi, pentru că nu vorbim de firme, ci de simpli locatari care își cedează casa, nu e necesară înregistrarea la FISC. Însă, va trebui să completăm declarația 212 privind veniturile anuale încasate.
Vom depune această declarație la ANAF până la data de 25 mai a fiecărui an. Asta înseamnă automat că tot la acea dată vom plăti și impozitul aferent pentru ultimele 12 luni.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Foarte important, dacă un turist se oferă să vă închirieze proprietatea pentru două luni de zile, de pildă, sunteți nevoiți să refuzați. Legea prevede ca fiecare turist să stea minimum 24 de ore, dar nu mai mult de 30 de zile într-un an calendaristic.
În final, nu uitați că orice activitate comercială pe care o prestați vă obligă să aveți casă de marcat și să eliberați bon fiscal, iar la cerere chiar și factură.”
, transmite Gabriela Ghizel, jurnalist Kanal D.