Close sidebar
Close sidebar

Apartamentul "bântuit" al lui Gică Petrescu a fost vândut! Ce se întâmplă acum în locuința din buricul Bucureștiului EXCLUSIV

Apartamentul lui Gică Petrescu a fost vândut la aproape 14 ani de la moartea artistului.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În blocul din centrul Capitalei, în care Gică Petrescu și-a petrecut o bună parte din viață, și unde a fost și găsit mort, doar o plăcuță pusă lângă ușa de la intrare mai amintește de locatarul celebru. Și asta pentru că apartamentul acestuia a fost într-un final vândut, după ce ani la rând a fost subiect de litigii între asociația de proprietari și primărie.

Gică Petrescu a trăit zeci de ani în apartamentul din blocul din centrul Capitalei, acolo unde-și strânsese amintirile. După moartea sa, la un moment dat, a apărut un moştenitor legal, o nepoată a Cezarinei Petrescu, soţia artistului, care nu a emis  însă drepturi asupra bunurilor artistului.

În condițiile acestea, legea spune că bunurile defunctului trec în proprietatea statului. Așa se face că apartamentul a fost preluat de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București.

Ușa locuinței a fost sigilată și așa a rămas ani buni, timp în care vecinii s-au plâns de datoriile acumulate la întreținere, de gândacii și de șoarecii care ajunseseră locatari de lux. Asociația de proprietari a blocului a făcut numeroase sesizări, a cerut chiar ca în apartament să fie deschis un muzeu, o casă memorială Gică Petrescu.

A existat prin 2010 chiar un proiect în acest sens al primarului de atunci, Sorin Oprescu. Dar, nu s-a întâmplat nimic. Iar datoriile la întreținere creșteau. Prin 2015, locuința acumulase datorii la întreținere de peste 14.000 de euro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Dezvaluiri uluitoare despre saracia lucie in care a trait Gica Petrescu in ultimii ani din viata! Unde ajunsese sa manance marele artist inainte de a muri

A fost momentul în care Asociația de proprietari a dat statul în judecată pentru recuperarea restanțelor.

ANAF a achitat treptat sumele datorate asociației de proprietari. Însă, pentru a-și recupera banii, reprezenții statului au decis evaluarea bunurilor din apartament și a locuinței și scoaterea acestora la licitație prin executare. Prin 2018, angajații statului vorbeau despre expertiza apartamentului în vederea evaluării sale și scoaterea la licitație, conform legilor în vigoare.

Apartamentul lui Gică Petrescu a fost vândut la licitație

Și până la urmă, anul trecut, apartamentul a fost scos la licitație. ”Apartamentul arată deplorabil, dar având în vedere că este vorba despre o locuință cu două camere, iar poziția ei este super-centrală, este un preț excelent”, ne-a povestit o persoană interesată de apartamentul lui Gică Petrescu la acel moment, care însă nu a vrut să ne dea amănunte și despre ce sumă era vorba.

Citeste si: SERIALUL WOWBIZ.RO ”Detectivul de paranormal”, despre secretul luat cu el în mormânt de Gică Petrescu! E legat de o femeie! Dezvăluiri uluitoare făcute de Ioan Burculeț VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Dezvaluiri uluitoare la 11 ani de la moartea lui Gica Petrescu! Cum reusea marele cantaret sa isi ascunda adevarata varsta de colegii de breasla! “Surprinzator, avea doua pasapoarte”!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Între timp, apartamenul lui Gică Petrescu a fost vândut la licitație și acum are noi proprietari care s-au apucat de renovare. Și chiar au de muncă pentru a face apartamentul locuibil, în condițiile în care, în urmă cu vreo doi ani, administratorul care intrase înăuntru cu un reprezentant al Primăriei, fusese pur și simplu șocat: ”Arată mai rău ca o peșteră, mizerie, pereți scorojiți și pânze groase de păianjeni”

Gică Petrescu a murit în apartamentul său din centrul Bucureștiului

Gică Petrescu a fost căsătorit cu Cezarina Moldoveanu, cea despre care obișnuia să spună că a fost îngerul lui păzitor, și care a murit la sfârșitul verii lui 1989. Maestrul a fost copleșit de această dispariție, o perioadă nici nu a mai vrut să urce pe scenă, să mai cânte. Încet, încet și-a reluat activitățile artistice, dar ceva era schimbat și așa a rămas până la sfârșitul zilelelor sale, in 2006, la 91 de ani.

O vecină care îl vizita des povestea că îl văzuse îcu doar câteva zile înainte de moarte, era la pat de ceva vreme. "Era în pat, slăbit și mi-a mărturisit că își dorește să moară așa cum a trăit". 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI