Situația este gravă pentru fermierii din România, în special în sectorul creșterii animalelor. Asociațiile de fermieri au făcut apel la Guvern pentru plafonarea prețurilor.

Fermierii sunt în pragul falimentului

Fermierii noștri se află astăzi sub limita supraviețuirii. Seceta devastatoare, bolile animale (pesta porcină africană la porci, gripa aviară la păsări, scrapia la ovine), creșterile masive de prețuri la materiile prime și la utilități (energie electrică, combustibil, gaz) i-au adus pe fermieri în pragul falimentului.

Citeste si: Temperaturi de vară la sfârșit de septembrie. Vezi prognoza ANM

Este o realitate tristă faptul că, fără măsuri urgente de susținere din partea statului român, mulți fermieri autohtoni vor fi nevoiți să își închidă activitatea iar producția națională de carne – în special în ceea ce privește carnea de porc și pasăre – este în pericol să dispară ”, au transmis mai multe asociații de fermieri și producători.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Dărmănești, diamantul neșlefuit al turismului românesc

Plafonarea este necesară, spun specialiștii, deoarece industria alimentară se bazează pe produsele din animalele crescute de fermieri. Dacă unele ferme se închid, se va ajunge implicit și la creșterea prețurilor, în condițiile în care un kilogram de carne se vinde cu mai mult de 20 de lei,

Mai mult decât atât, mai avertizează specialiștii, vom deveni dependenți de importuri. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si