Close sidebar
Close sidebar

Apelul disperat al unei mame. Fetita ei nu si-a mai primit tratamentul de mai bine de 200 de zile: “Copilul meu este tratat de statul roman doar cu promisiuni”

O mama din Timisoara a scris pe Facebook un mesaj induiosator legat de starea de sanatate a fetitei sale care nu si-a mai primit tratamentul de mai bine de 200 de zile, din cauza lipsurilor din programul de Sanatate.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Maia, fiica Otiliei Stanga, a fost diagnosticata in urma cu cinci ani cu imunodeficienta primara, o boala care o tine izolata de restul lumii, daca nu primeste tratament. Nu a mai primit tratament din luna iulie, de cand in farmaciile romanesti nu se mai gaseste imunoglobulina, scrie Tion.ro.

Femeia a scris pe Facebook un mesaj induiosator si transmite ca fetita este tratata de Statul Roman doar cu promisiuni si buna credinta.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Jurnal de pacient. Ziua 175 fara imunoglobulina pentru Maia. (…) Problema imunoglobulinei, sau mai exact a lipsei ei, este tot acolo. Exista in continuare cel putin 10 pacienti in Romania, cei cu intoleranta la Intratect, care asteapta de luni bune tratamentul. Da, promisiuni exista, da, acord ministerului prezumtia ca sunt de buna credinta si fac tot ce pot ca sa rezolve aceasta problema, dar nu pot sa nu spun cu voce tare ca sunt 175 de zile de cand copilul meu este tratat de Statul Roman doar cu asta: cu promisiuni si cu buna credinta.

Multumesc lui Dumnezeu ca exista multi oameni buni in jurul nostru si, cu ajutorul lor, Maia este bine. Ce s-ar fi intamplat, insa, daca ei n-ar fi existat? In alta ordine de idei, in curand vine termenul unei noi ture de tratament pentru toti ceilalti pacienti. Promisiunile ministerului spun ca dupa 20 ianuarie va intra in tara o noua tura de Intratect. Privesc cu ingrijorare cuvantul «dupa» din aceasta propozitie”, a scris mama Maiei, Otilia Stanga, pe Facebook.

Maia ar trebui sa primeasca tratament in valoare de aproape 1.500 de euro lunar, iar un singur flacon costa in jur de 300 de euro.
Tratamentul cu imunoglobulina ar trebui sa fie compensat in Romania, dar nu se mai gaseste in farmacii. In vara acestui an, ultimele doua firme care aveau astfel de medicamente in Romania au anuntat ca se retrag de pe piata.

Ministerul Sanatatii a transmis la mijlocul lunii decembrie a anului 2017 ca au fost livrate catre unitatile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulina pentru tratarea cazurilor de urgenta din sectiile de Terapie Intensiva si, pana la finalul anului 2017, vor mai fi trimise catre spitale inca 1.000 de doze din acest produs. Un producator care a ales sa paraseasca piata din Romania, in luna mai 2016, si-a anuntat intentia de a reveni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI