Close sidebar
Close sidebar

Aproximativ 200.000 de teste rapide au fost retrase de pe piață pentru rezultate fals pozitive

Fabricantul australian de dispozitive medicale Ellume a retras de pe piață aproximativ 200.000 de teste pentru Coronavirus din cauză că ar fi putut să ofere un rezultat fals pozitiv.

Madalina Grigore,

Testele rapide vor fi retrase de pe piață.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Agenţia americană a medicamentelor FDA s-a sesizat marți în legătură cu „riscul de rezultate fals pozitive în cazul anumitor loturi de teste de COVID-19 la domiciliu produse de Ellume, din cauza unei probleme de fabricaţie recent identificate”.

Într-un comunicat se arată că rezultatele negative nu pot fi afectate din fabricație. 

Citeste si: Mesaje RO-Alert pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Ce au declarat reprezentanții firmei

Purtătorul de cuvânt al Ellume a declarat că au fost afectate 195.000 din 3,5 milioane de teste expediate în SUA şi destinate inclusiv Ministerului apărării. 

Retragerea de pe piață a testelor a venit în urma unor rezultate fals pozitive în procente ridicate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori. Există și excepții

„Cer scuze sincere şi din partea întregii noastre companii pentru stresul sau dificultăţile pe care le-ar fi putut întâmpina oamenii din cauza rezultatelor fals pozitive”, a spus fondatorul Ellume, Sean Parsons. 

Testele furnizate de Ellume a devenit anul trecut primul test rapid de depistare Covid-19 care a obținut autorizație în SUA.

Compania a anunțat că a reluat distribuirea în SUA după identificarea problemei și va spori controalele. 

Citeste si: Focar de Covid în Penitenciarul Târgu Jiu

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI