Astfel, că de astăzi șoferii   nu trebuie să mai ajungă la secțiile de poliție și scapă de birocrația pentru a constata accidentele mici. Aplicația creată special în acest sens îi va scăpa de griji, pentru că șoferii își vor rezolva legal amiabilele de pe telefon.

Citește si: Un motociclist a fost rănit grav de un polițist aflat în misiune

După o perioadă de așteptare, românii vor putea să utilizeze aplicația de constatare a accidentelor mici, astfel că nu va mai fi nevoie să meargă la sedii sau să completeze acte. Aceasta va fi disponibilă de astăzi, 17 octombrie, 2022.

Aplicația care te ajută în cazul accidentelor mici

O simplă tamponare între autoturisme îi făcea pe șoferi să stea ore întregi la secțiile de poliție pentru a completa acte. De astăzi, lucrurile se simplifică, iar șoferii au nevoie de aplicația pentru telefoane mobile, de pe care vor putea să facă toate aceste lucruri. Aplicația va fi conectată la toți asigurătorii RCA, astfel că o amiabilă la durează doar câteva minute.

Citește si: Ambiția unui bărbat din Maramureș. A obținut permisul de conducere la vârsta de 72 de ani

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noua aplicație se numește „Amiabila”, iar constatarea accidentelor mici se va face în câteva minute. Astfel, șoferii trebuie să își creeze un cont de utilizator, apoi să apese butonul numit „Adaugă constatare”. Acolo vor putea să completeze actele necesare, printre care documentele personale, sau ale mașinii.

Citește si: Un șofer a sărit în Olt pentru a scăpa de poliție

De asemenea, șoferii pot să realizeze online și schița unui accident rutier în care au fost implicați, în aceeași aplicație. În acest fel, românii vor putea să contacteze firma de asigurări, cărora le vor trimite constatarea.

Aplicația poate fi folosită astăzi în premieră în țara noastră, însă în alte țări este folosită de mult. Până acum a reprezentat un real succes, având în vedere că a fost testată deja de alte state.

Citește si: Un adolescent s-a ales cu dosar penal după ce a postat un TikTok în care se plimbă pe capota unei mașini de Poliție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si