Angajații de la stat ar putea spune adio aplicației TikTok de pe telefoanele de serviciu. Decizia în acest sens ar putea fi luată în cursul zilei de miercuri, 17 mai.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat că ar putea fi luată o decizie privind interzicerea aplicației TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților la stat.

Citește și: TikTok, la un pas să fie interzis la serviciu

Ministrul digitalizării, despre interzicerea aplicației TikTok pe telefoanele angajaților la stat

Ministrul digitalizării a oferit informații cu privire la o eventuală decizie care ar putea interzice TikTok pe telefoanele angajaților de la stat.

„O decizie se va lua în cursul zilei de miercuri, 17 mai, când se va întruni Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică. Este organismul format din toate instituţiile, structurile statului cu atribuţii în zona de securitate cibernetică, se întruneşte la Palatul Cotroceni, e convocat de Administraţia Prezidenţială şi are abilitatea de a emite astfel de puncte de vedere în baza cărora să poată fi luată o eventuală decizie de a interzice aplicaţia.

Citește și: VIDEO- Ne ”spionează” aplicațiile din telefon? Ce spun experții

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vreau să precizez că nu este vorba de a interzice aplicaţia pentru românii care nu lucrează la stat, sau pe dispozitive personale, doar pentru dispozitivele de serviciu luăm în calcul această posibilă interdicţie, care trebuie să se bazeze pe o analiză de specialitate, de aceea se întruneşte Consiliul, să revadă toate analizele care s-au generat pe acest subiect din partea instituţiilor statului şi să ia o decizie în acest sens", a arătat ministrul Digitalizării, potrivit  news.ro.

Întrebat dacă nu sunt aceleaşi riscuri în cazul în care angajaţii la stat folosesc aplicaţia de pe telefoanele persoane, dar cât timp sunt la serviciu, Burduja a explicat că din datele preliminare reiese că aplicaţia colectează anumite date din dispozitivul pe care este instalată.

Citește și: Cei mai haioși căței de pe TikTok

Ce se va întâmpla dacă angajații vor folosi telefoanele personale pentru a intra pe Tiktok, în timpul programului? Sebastian Burduja a explicat că din datele preliminare reiese că aplicația colectează anumite date din dispozitivul pe care este instalată.

„Acele date fiind, pe de-o parte, de funcţionare a aplicaţiei, dar pot fi şi date care nu ţin strict de funcţionarea aplicaţiei TikTok şi, de asemenea, ne uităm şi la ce se întâmplă cu aceste date odată ce ele sunt colectate de această aplicaţie, dacă sunt transmise mai departe sau nu... Contează bineînţeles şi partea aceasta de politică de guvernanţă, dacă vreţi, deci faptul că aplicaţia TikTok provine dintr-o regiune a lumii unde guvernul, dacă solicită unei companii private date, ne punem întrebarea dacă acea companie răspunde Da sau Nu, probabil că răspunde Da, indiferent de natura solicitării. Lucrurile acestea stau la baza acestor analize în acest moment", a adăugat el.

Citește și: O nouă provocare pe TikTok l-a lăsat desfigurat pe un băiat de 16 ani

Cum vor fi verificați angajații, dacă decizia finală va fi interzicerea TikTok?

Ministrul Digitalizării a dezvăluit cum vor fi verificați angajații dacă decizia finală va fi interzicerea aplicației TikTok.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„În baza Legii securităţii cibernetice, noi putem aplica această măsură care să fie ulterior monitorizată la nivelul fiecărei instituţii publice şi pe terminalele de serviciu să se dezinstaleze această aplicaţie într-un termen pe care urmează să îl stabilim", a detaliat el.

Citește și: FOTO- O influenceriță l-a ucis pe amantul mamei ei, după ce acesta a amenințat că va face publică relația: „Încearcă să mă omoare”

În plus, el a dezvăluit că fiecare instituție are posibilitatea de a verifica, dar că vor exista și alte mecanisme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si