Două veacuri mai tîrziu, satul e aproape pustiu: tinerii au plecat la muncă în străinătate, iar pe uliţe se aude doar cîte un lătrat de cîine. Rareori răzbeşte un glas de copil: plînge de foame, de sărăcie sau…după mama.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Asa a inceput lungul drum prin durere al lui Petre, barbatul de 38 de ani, parasit de sotie si lasat singur cu doi copii mici si o mama bolnava. Are miopie severa si niciun patron nu poate risca angajarea lui. Asa ca lucreaza cu ziua pe unde apuca.

In casa se maninca mai mult cartofi. Mama lui Petre este cea care ii gateste cum poate. Mainile batatorite de o viata de munca la sat, taie cartofii cu miscari repetate de mii de ori.
Daca nora ar fi langa ea, batranetile s-ar scurge mai usor. Timpul se scurge lin printre necazuri la Brahasoaia, acolo unde localnicii iau viata la pas, asteptand copiii, nepotii sau batranetea si uitand ca mai exista speranta.

Singura lumina in suflet vine de la preotul satului, pentru care viitorul are chip de copil. El este cel care a infiintat din resurse proprii, un afterschiil si tot el va imparti daruri din partea lui Mos Craciun de sarbatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si