Peste 870.000 de persoane care au fugit în străinătate după invazia rusă din 24 februarie s-au întors acum în Ucraina, a declarat personalul umanitar al ONU în cea mai recentă actualizare de urgență, pe fondul îngrijorărilor cu privire la deteriorarea securității alimentare în interiorul țării.

Potrivit site-ului UN.org, 3 0.000 de persoane trec înapoi în Ucraina în fiecare zi. Între timp, numărul total al refugiaților ucraineni se apropie de 5 milioane, România fiind a doua țară după Polonia după numărul de cetățeni din Ucraina primiți- peste 715

mii.

Citeste si: Rusia își schimbă strategia în Marea Neagră după pierderea a două nave de război

Printre cetățenii care s-au întors recent în Ucraina, se află și femei cu copii, precum și persoane în vârstă, arată sursa citată, spre deosebire de începutul războiului, când majoritatea celor care intrau în Ucraina erau bărbați dispuși să participe la apărarea țării de invadatorii ruși.

Aproximativ 30.000 de cetățeni ucraineni revin în țară în fiecare zi

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Această cifră sugerează că migrația înapoi în Ucraina ar putea continua să crească, creând potențial noi provocări pentru răspunsul umanitar, deoarece oamenii vor avea nevoie de sprijin pentru a se reintegra în comunitățile lor sau pentru a găsi comunități gazdă potrivite dacă

întoarcerea la casele lor nu mai este posibilă”, au transmis vineri oficialii UNOCHA, biroul de coordonare a ajutorului umanitar din cadrul ONU.

Dintre cele 12 milioane de persoane aflate în nevoie în Ucraina, asistența umanitară a ajuns la 2,1 milioane, iar apelul rapid al ONU pentru suma de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina este acum finanțat în proporție

de 64%.

Pericolul nu a trecut după regruparea armatei Rusiei spre zona Donbas

Rusia își va intensifica loviturile asupra Kievului ca răspuns la „atacurile asupra teritoriului rusesc”, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării.

„Numărul și amploarea loviturilor cu rachete asupra unor situri din Kiev vor crește ca răspuns la toate atacurile de tip terorist și sabotajele efectuate pe teritoriul rus de către regimul naționalist de la Kiev”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Experții și propagandiștii de la televiziunile rusești de stat cer de asemenea bombardarea Kievului ca răspuns la scufundarea navei Moskva.

Câți refugiați ucraineni s-au angajat în România

Peste 1.770 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului, a declarat joi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, din totalul celor 1.774 de refugiaţi care şi-au găsit un loc de muncă în companiile româneşti, cei mai mulţi au ales să lucreze în industria prelucrătoare, în construcţii, hoteluri şi restaurante, în comerţ sau în service-uri auto.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În România este un deficit al forţei de muncă şi atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României şi contribuie la PIB-ul României şi astfel ajutăm mediul de afaceri să îşi continue activitatea sau să îşi sporească activitatea", a afirmat Budăi.

Acesta susţine că locurile de muncă ocupate de refugiaţii ucraineni nu sunt special create pentru ei, ci erau posturi vacante în economie pentru care ar fi putut să se înscrie şi cetăţeni români.

"Zilnic numărul creşte. Spre exemplu, la ultima raportare, sunt 97 de persoane angajate în plus faţă de ziua precedentă. Pentru noi este îmbucurător că avem locuri de muncă ocupate", a adăugat ministrul Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si