Peste 47 de mii de români au fost diagnosticați în ultima săptămână cu viroze respiratorii acute. Atenție: aici nu intră cele 3-4 mii de cazuri zilnice de infectare cu SARS-COV-2. E o creștere de aproape 7 procente față de aceeași perioadă din 2021.

Copiii sunt cei mai vulnerabili

„Stăm acasă câte o săptămâna, mai merge 3 zile la grădi și iarăși acasă...cam

așa. E perioada specifică și medicul de familie a zis că putem stă acasă că ne ducem pentru 3 zile și mai mult nu.(...) Și acum e răcită. Nu ai cum să le eviți, le ia. Mai ales în colectivul școlar, nu ai cum...”

Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „În perioada pandemiei, faptul că toate aceste boli se transmit pe cale aeriană și datorită restricțiilor, numărul acestor patologii a scăzut, virozele, gripa, etc. Am avut un număr tot mai mic.”

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă: Doza booster este obligatorie!

Medicii au parte de tot mai mulți pacienți cu vârste mici 

Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „Acum se pare am intrat iarăși în sezonul de acele răceli și prin faptul că nu mai e obligatorie masca de protecție, suntem predispuși în a ne contamina.”

Doar în județul Timiș statisticile arată că în ultima săptămâna s-au înregistrat aproape 700 de pacienți cu viroze.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cele mai multe cazuri sunt la copii și adolescenți: 499!

„- Se vede diferența. Eu o am pe mama acasă și stă acasă. Stă cu bunica.

-Se simte diferența că nu mai purtăm masca?

- Da, exact. Eu aș mai fi păstrat această măsură.”

Citeste si: Austria, prima țară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2

 „Am 3 copii și merg la școală, la grădiniță. Da, se simte. Fetiță cea mică e deja răcită, băiețelul tușește. Măștile fereau cât de cât, cred că e și o răceală.. A fost o perioadă rece, acum iar cald.”

Recomandările medicilor

Sincron Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „Recomandările sunt pentru toate afecțiunile ce se transmit pe cale aeriană, să evite zonele aglomerate, colectivitățile unde sunt cazuri, purtarea măștii este o măsură foarte bună când intri într-o încăpere!”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Părinții sunt sfătuiți să-și retragă copilul de la școală sau grădiniță atunci când apar primele simptome ale unei boli și să apeleze la medicul de familie ori la un specialist infecționist.

Citeste si: EXCLUSIV! Ministrul Sănătății face apel la purtarea măștii după o nouă explozie de cazuri de COVID-19! Medicii avertizează: "Boala cauzată de tulpina Omicron poate fi ușor confundată cu o viroză"

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si