Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Aproape 50 de mii de români s-au pricopsit în ultima săptămână cu viroze respiratorii acute. Copiii și adolescenții, cei mai afectați

Copiii și adolescenții sunt cei mai afectați de acest val de îmbolnăviri. Medicii pun totul pe ușurința de care am dat dovadă renunțând la mască și la celelalte restricții.

Albert Matei,

Aproape 50 de mii de români s-au pricopsit în ultima săptămână cu viroze respiratorii acute

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Peste 47 de mii de români au fost diagnosticați în ultima săptămână cu viroze respiratorii acute. Atenție: aici nu intră cele 3-4 mii de cazuri zilnice de infectare cu SARS-COV-2. E o creștere de aproape 7 procente față de aceeași perioadă din 2021.

Copiii sunt cei mai vulnerabili

„Stăm acasă câte o săptămâna, mai merge 3 zile la grădi și iarăși acasă...cam așa. E perioada specifică și medicul de familie a zis că putem stă acasă că ne ducem pentru 3 zile și mai mult nu.

(...) Și acum e răcită. Nu ai cum să le eviți, le ia. Mai ales în colectivul școlar, nu ai cum...”

Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „În perioada pandemiei, faptul că toate aceste boli se transmit pe cale aeriană și datorită restricțiilor, numărul acestor patologii a scăzut, virozele, gripa, etc. Am avut un număr tot mai mic.”

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă: Doza booster este obligatorie!

Medicii au parte de tot mai mulți pacienți cu vârste mici 

Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „Acum se pare am intrat iarăși în sezonul de acele răceli și prin faptul că nu mai e obligatorie masca de protecție, suntem predispuși în a ne contamina.”

Doar în județul Timiș statisticile arată că în ultima săptămâna s-au înregistrat aproape 700 de pacienți cu viroze.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cele mai multe cazuri sunt la copii și adolescenți: 499!

„- Se vede diferența. Eu o am pe mama acasă și stă acasă. Stă cu bunica.

-Se simte diferența că nu mai purtăm masca?

- Da, exact. Eu aș mai fi păstrat această măsură.”

Citeste si: Austria, prima țară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2

 „Am 3 copii și merg la școală, la grădiniță. Da, se simte. Fetiță cea mică e deja răcită, băiețelul tușește. Măștile fereau cât de cât, cred că e și o răceală.. A fost o perioadă rece, acum iar cald.”

Recomandările medicilor

Sincron Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase: „Recomandările sunt pentru toate afecțiunile ce se transmit pe cale aeriană, să evite zonele aglomerate, colectivitățile unde sunt cazuri, purtarea măștii este o măsură foarte bună când intri într-o încăpere!”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Părinții sunt sfătuiți să-și retragă copilul de la școală sau grădiniță atunci când apar primele simptome ale unei boli și să apeleze la medicul de familie ori la un specialist infecționist.

Citeste si: EXCLUSIV! Ministrul Sănătății face apel la purtarea măștii după o nouă explozie de cazuri de COVID-19! Medicii avertizează: "Boala cauzată de tulpina Omicron poate fi ușor confundată cu o viroză"

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI