Ucraina a lovit la scurt timp după Anul Nou o şcoală profesională din Makiivka transformată în cazarmă pentru soldaţii ruşi, majoritatea acestora fiind tineri recruţi.

Citește și: Zelenski dezvăluie planul Rusiei: o nouă mobilizare de soldați

"Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89", a declarat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video publicat de Ministerul rus al Apărării.

Citește și: Vladimir Putin l-a invitat pe Xi Jinping la Moscova. Ce au stabilit liderii Rusiei și Chinei pentru începutul anului 2023

Oficialul rus a explicat că au fost descoperite corpuri noi sub ruinele cazarmei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Inițial s-a anunțat un bilanţ de la 63 de morţi, dar chiar și ala ar fi reprezentat cel mai mare bilanţ al pierderilor recunoscute de Rusia în acest război.

Telefoanele mobile ar fi atras rachetele Ucrainei

Rusia susţine că atacul ucrainean cu rachete HIMARS care a ucis cel puţin 89 de soldaţi ruşi la Makiivka, în regiunea ocupată Doneţk, a avut loc pentru că soldaţii îşi foloseau telefoanele mobile în noaptea de Anul Nou.

Citește și: VIDEO- Rușii cer pedeapsa comandanţilor militari pe care îi învinovăţesc de moartea a celor 63 de recruţi mobilizaţi recent

Folosirea de către soldaţi a telefoanelor interzise a permis inamicului să îşi localizeze ţinta, a declarat armata rusă.

Ucraina afirmă că sunt aproape 400 de morți

Ucraina susţine că numărul victimelor ar fi mult mai mare, afirmând că 400 de soldaţi au fost ucişi în atac şi alţi 300 au fost răniţi, deşi a spus ulterior că aceste cifre sunt în curs de verificare.

Rusia a declarat că la ora locală 00:01, în noaptea de Anul Nou, au fost trase şase rachete Himars, de fabricaţie americană, asupra şcolii din Makiivka, două rachete fiind doborâte de apărarea antiaeriană.

Comandantul adjunct al regimentului, locotenent-colonelul Baciurin, se numără printre cei ucişi, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat postat pe Telegram marţi seara târziu.

Comunicatul mai spune că o comisie investighează circumstanţele incidentului, dar este "deja evident" că principala cauză a atacului a fost prezenţa şi "utilizarea în masă" a telefoanelor mobile de către trupele aflate în raza de acţiune a armelor ucrainene, în ciuda faptului că acest lucru era interzis.

"Acest factor a permis inamicului să localizeze şi să determine coordonatele locaţiei personalului militar pentru un atac cu rachete", susţine Ministerul rus al Apărării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si