Close sidebar
Close sidebar

Aproape sase tone de droguri confiscate si peste 430 de traficanti pusi sub acuzare in primele zece luni ale anului

Aproape sase tone de droguri si peste 17.000 de comprimate au fost confiscate de la 63 de grupari si peste 430 de traficanti au fost pusi sub acuzare, dintre care 265 au fost arestati, in urma actiunilor din primele zece luni ale anului, potrivit bilantului Politiei Romane.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Politistii, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, au facut, in zece luni, 1.463 de perchezitii pentru prinderea traficantilor de droguri, reusind sa anihileze 63 de grupari infractionale formate din 433 de membri, dintre care 265 au fost arestati, informeaza News.ro.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 5.777 de kilograme de droguri, dintre care 2.779 de kilograme de droguri de mare risc, precum si 17.368 de comprimate.

Anchetatorii au audiat, pentru administrarea probatoriului, 9.713 persoane si au pus sub acuzare 2.719, dintre care 727 au fost retinute, 647 au fost arestate si 259 au fost puse sub control judiciar.

In dosarele traficantilor de droguri au fost puse sechestre asiguratorii pe zece imobile, 42 de autoturisme, 2.066.339 de lei, 157.290 de euro si 9.270 de dolari, potrivit Politiei Române.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cea mai mare cantitate de droguri- aproape 2,5 tone de cocaina- a fost confiscata de politisti si procurori DIICOT, captura fiind anuntata in 1 iulie de catre anchetatori.

Drogurile au fost capturate in Portul Constanta, dupa sase luni de ancheta internationala, procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, spunând ca este cea mai mare cantitate de cocaina capturata vreodata in România si

una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani.

Gruparea de traficanti actiona pe ruta Columbia- Europa de Vest si era condusa de un barbat cu dubla cetatenie, spaniola si olandeza, dar de orgine marocana. El a fost capturat de autoritatile spaniole. Pe teritoriul României au fost prinsi si arestati alti cinci membri ai gruparii, patru lituanieni si un columbian.

Cocaina a fost gasita de anchetatori in structura metalica a patru containere incarcate cu banane, care au venit din America de Sud, valora pe piata neagra a drogurilor fiind de peste 600 de milioane de

euro.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI