Compania aeriană Lufthansa a decis să anuleze aproape toate zborurile pe care le avea programate miercuri, 27 iulie, în Germania, din cauza unei greve a personalului.

Compania aeriană a adăgat că dispune de capacităţi foarte limitate pentru reprogramarea pasagerilor afectaţi de grevă şi că există pericolul ca problemele să se prelungească până la finele acestei săptămâni.

Mii de pasageri sunt afectați

Odată cu începerea sezonului de vacanță de vară, compania aeriană a declarat că lucrează deja sub presiune mare pentru a restabili orarul de zbor pentru acest weekend, în urma grevelor anterioare.

Greva de miercuri poate duce în continuare la anulări sau întârzieri individuale ale zborurilor joi și vineri, a avertizat Lufthansa.

Citeste si: VIDEO- Scandalurile de pe aeroporturi continuă. Pasagerii sunt extrem de revoltați: "Ne-au dat un voucher de 35 de lei"

Principalele noduri ale companiei  din Frankfurt şi München au fost cele mai afectate, dar au fost anulate zboruri şi în Dusseldorf, Hamburg, Berlin, Bremen, Hanovra, Stuttgart şi Köln.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit Lufthansa, pe aeroportul din Frankfurt vor fi anulate 678 de zboruri, 32 dintre ele marți și 646 miercuri. Se estimează că 92.000 de pasageri vor fi afectați.

Companiile aeriene fac față cu greu numărului mare de cereri

Greva a început miercuri la 03:45, ora locală și să se încheie joi, la 6:00, ora locală, a declarat sindicatul într-un comunicat.

Citeste si: Un bărbat a murit în Aeroportul din Iași în timp ce făcea formalitățile

Odată cu ridicarea restricţiilor sanitare la începutul anului, companiile aeriene şi aeroporturile au probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, în gestionarea numărului în creștere de pasageri și bagaje.

Citeste si: Incident pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. O aeronavă privată a fost avariată și înlăturată de pe pistă

Pe aeroportul Otopeni sunt strânse într-o zonă a terminalului de sosiri zeci de bagaje nerevendicate iar imaginile sunt similar cu cele pe alte mari aeroporturi din lume.

Citeste si: VIDEO- Mai multe zboruri private ale lui Liviu Dragnea ar fi fost decontate din subvenția de la stat

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si