Fenomen ingrijorator in Romania, unde tot mai multi preadolescenti si adolescenti devin parinti, la varsta la care ar trebui sa mearga la scoala si sa isi formeze un viitor.

Un exemplu in acest sens este Ionela, o tanara mamica de doar 17 ani din satul Crucea, comuna Lungani, judetul Iasi.
Ionela a nascut primul copil la 15 ani, iar pe al doilea la 17 ani. Tatal copiilor este si el minor, in varsta de 17 ani, si locuiesc impreuna cu familia fetei in conditii modeste.

"Pe băiatul de doi ani l-am născut când aveam 15 ani, iar pe cel mai mic la 17 ani. La noi se obişnuieşte să faci copii la vârsta asta, şi atunci nu am fost privită altfel de vecini sau colegi. Nici când l-am făcut pe primul copil nu mi-a spus nimeni nimic, pentru că nu era ceva ieşit din comun. Şi atunci, şi acum am reuşit să găsesc înţelegere la şcoală, să nu pierd anul. Acum am vorbit să stau acasă două-trei luni, până creşte băiatul, şi apoi să merg în continuare la ore. Nu am de gând să abandonez şcoala“, a povestit Ionela pentru „Ziarul de Iaşi“.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Medicii ieseni trag un semnal de alarma in acest sens. In ultimii ani, varsta mamelor minore a scazut enorm, iar cea mai tanara mamica din Iasi avand doar 12 ani.

 

Sursa: Wowbiz
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si