UPDATE: Firma care a realizat lucrarile de reabilitare la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean va fi obligata sa suporte reparatiile pe propria cheltuiala, informeaza news.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Conform informaţiilor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în municipiul Arad s-a intervenit deja pentru evacuarea apei din 28 de locuinţe, zece demisoluri şi subsoluri şi de pe mai multe străzi, iar acţiunile continuă.

Canalul Mureşel s-a revărsat şi a inundat câteva străzi, astfel că a fost supraînălţat digul pe o porţiune, fiind folosiţi 500 de saci cu nisip, operaţiune la care au participat şi localnici.

În oraş, au fost rupţi de vijelie mai mulţi copaci, care au căzut peste liniile de curent, astfel că au fost înregistrate căderi de tensiune, care au fost remediate pe arcusul nopţii.

Zeci de curţi şi grădini au fost inundate în cartierele Bujac, Grădişte şi Aradul Nou, iar ISU avertizează că ploi abundente vor cădea şi luni.

O situaţie deosebită a fost înregistrată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost inundată Unitatea de Primire Urgenţe. Pe parcursul nopţii, pompierii au intervenit alături de medici şi pacienţi pentru a

scoate apa, iar mai multe încăperi au fost evacuate.

Au fost evacuate camerele de resuscitare şi urgenţe pentru adulţi, iar cazurile au fost deviate spre urgenţe pediatrie. Lucrăm într-un spaţiu mai restrâns, astfel că timpul de aşteptare a crescut de la 60 la 120 de minute, situaţie care va dura cel puţin două săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ciprian Pribac.

Conform sursei citate, inundaţiile s-au produs din cauza unor infiltraţii prin acoperişul Secţiei UPU.


De asemenea, la Spitalul Municipal au fost inundate cabinete din subsoluri, pentru că ţevile de canalizare ale imobilului sunt sub nivelul canalizării oraşului.

În oraşul Pâncota, a cedat digul canalului care traversează localitatea, fiind inundate peste 100 de gospodării. S-a acţionat toată noaptea pentru astuparea breşei, acţiune la care au participat 40 pompierii şi zeci de localnici. Operaţiunile de intervenţie continuă luni, pentru evacuarea apelor.

Şi în oraşul Chişineu Criş au fost inundate locuinţe şi zeci de gospodării, oamenii solicitând ajutorul autorităţilor.

În localitatea Nădab, canalul Dohangia a ieşit din matcă şi a inundat aproximativ 30 de gospodării.

Duminică seară, ISU Arad a informat că, din cauza furtunii puternice, au existat întreruperi de curent în toate zonele oraşului, după ce crengi sau copaci smulşi de vânt au rupt linii de medie tensiune.

Totodată, în urma vijeliei, zeci de acoperişuri ale unor case au fost distruse parţial, după ce ţiglele au fost smulse de vântul puternic, iar un stâlp de electricitate si un copac au căzut pe două maşini.

ISU Arad mai precizează că furtuna a afectat şi alte localităţi din judeţ, însă nu a primit centralizarea pagubelor de la primării.

Între Arad şi frontiera cu Ungaria, pe DN 7, pompierii intervin pentru îndepărtarea mai multor copaci rupţi, iar traficul rutier este îngreunat.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si