In parcurile de pe bulevardul Revolutiei, in apropierea Primariei Arad, oamenii au filmat "plimbarile" nestingherite a zeci de sobolani care au ocupat teritorii intregi. Langa o statie de tramvai, rozatoarele alearga voioase prin iarba, ingrozindu-i pe oamenii care ar vrea sa foloseasca transportul in comun. Pe retelele de socializare au fost publicate mai multe filmulete si aradenii si-au exprimat dezgustul si indignarea pentru ce se intampla, acuzand autoritatile ca nu iau masuri de deratizare si dezinfectie.

"Este o situatie incredibila care dureaza de luni de zile. Este dezgustator sa vad vreo 20 de sobolani care alearga veseli pe langa mine in timp ce astept tramvaiul. Nu stiu cum se poate intampla asta langa Primarie si nimeni nu ia masuri...", a comentat o aradeanca.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Reprezentantii Primariei anunta ca abia saptamana viitoare au loc actiuni de deratizare, invocand procedurile intarziate de atribuire a contractului.

"Actiunile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie au fost mult intarziate din cauza lipsei unui contract intre municipalitate si un operator specializat. Cu toate ca procedura de achizitie a serviciilor a fost lansata in luna august a anului trecut, ea a fost contestata in repetate randuri. Acest lucru a impiedicat Primaria Arad sa incheie un contract", a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Ralu Cotrau.

Autoritatile locale le cer proprietarilor imobilelor din centrul orasului sa combata si ei sobolanii, care s-ar inmulti in subsoluri, in caz contrar existand riscul ca actiunea de deratizare ce va avea loc pe domeniul public sa nu fie eficienta. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au declarat ca nu au aplicat nicio sanctiune Primariei pentru ca nu a facut deratizari, invocand faptul ca nu au fost depuse sesizari scrise la sediu.

In urma cu o luna, USR Arad atragea atentia, prin comunicate de presa, ca inmultirea excesiva a sobolanilor in oras reprezinta "un focar de infectie, un risc pentru sanatatea publica". In bugetul local pentru 2018 s-a prevazut cheltuirea a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si