Deși autoritățile dau asigurări că nu există pericolul unui atac nuclear, Arafat a ținut să explice românilor ce ar trebui să facă în cazul în care s-ar întâmpla.

Arafat a vorbit despre un atac nuclear

"Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În primul rând, să nu te panichezi, asta e clar! Doi: dacă ţi se spune: "stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore", să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise.

Trei: dacă ţi se spune: "nu pleca cu maşina proprie", stai acasă, să faci acest lucru! 

Citeste si: Nicolae Ciucă, despre un posibil atac al Rusiei: „Scenariul atacării României de către Rusia nu trebuie neglijat”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Riscul panicii poate face ca unii să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok şi să ne trezim cu un alt impact pe trafic şi să se blocheze traficul fără motiv. Deci important este, în astfel de situaţii, să asculţi ce să nu faci şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial", a declarat Raed Arafat pentru digi24.ro.

Distanța de centrala Zaporojie face ca efectul să fie unul limitat

Arafat a declarat că administrarea pastilelor de iod trebuie făcută doar în anumite condiții stricte și pe baza unor indicații.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre protecția în fața caniculei. Ce ne sfătuiește ministrul Sănătății

Tot Arafat a atras atenția asupra informațiilor false, menite să stârnească panică în rândul populației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si