"Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat", consideră el.
Rad Arafat a declarat, luni seară, la Digi 24, că faptul că multe persoane folosesc maşinile personale este un lucru bun pentru că nu aglomerează transportul în comun. El a atras însă atenţia că dacă în maşină se urcă persoane care nu locuiesc în aceeaşi casă trebuie să poarte mască.
El a mai spus că nu este bine ca oamenii să stea la cozi şi că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea pe partea lui în sensul de a proteja oamenii.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei", a adăugat el
Citeste si: Primul vaccin anti-covid 19 care a dat rezultate. Cine l-a produs și unde s-au făcut primele teste
Arafat a vorbit şi despre importanţa relaxării graduale.
"Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare.
Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor", a afirmat el.
Citeste si: Orban: „Dacă nu respecţi regulile de protejare devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat”
El a menţionat şi faptul că unii oameni nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket.
"A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect... Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, daca intri cu febră, pui în risc viaţa altora.
Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura", a subliniat el.
Citeste si: Cele şapte cadre medicale de la SJU Buzău confirmate cu coronavirus, transferate la spital în Bucureşti