Raed Arafat le recomandă oamenilor să se testeze în clipa în care au primele simptome de răceală şi să nu meargă la serviciu pentru că există posibilitatea de a-i infecta și pe ceilalți.

Citeste si: Diana Șoșoacă spune că a salvat doi turiști surprinși de avalanșă. "Din nou Arafat e depășit de situație"

Ce a spus Raed Arafat

Măsuri de restricţii, la acest moment, suplimentare, nu se discută de aşa ceva. Dar noi ne dorim chiar la acest moment ca lumea să respecte măsurile actuale, începând cu masca, care este de bază şi este minimul necesar pentru protecţie mai ales în spaţiile închise, dar şi în spaţiile deschie, având în vedere că varianta Omicron este extrem de contagioasă, continuând cu vaccinarea şi cu distanţarea şi cu toate celelalte aspecte”, a declarat Raed Arafat, miercuri după-amiază, după o vizită la Ploiești.

Citeste si: Arafat: „Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

Recomandările lui Raed Arafat

Raed Arafat le recomandă persoanelor care au „orice simptom de răceală” să nu meargă în colectivitate la serviciu, să se testeze pentru că ar exista riscul de a-i infecta și pe ceilalți.

Citeste si: Noi măsuri împotriva valului 5 Covid. Restricțiile se aplică din 8 ianuarie

Declarația lui Raed Arafat cu privire la cazurile din secțiile de terapie intensivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, af irmă, miercuri, că 43 de pacienți se află la terapie intensivă în urma infectării cu Covid-19.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Din fericire, până acum, impactul nu este unul major, care să necesite paturi suplimentare şi capacităţi suplimentare. (...) Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există, nu putem să spunem că am intrat într-o situaţie de incapacitate. Normal, monitorizăm foarte atent acest lucru şi orice este nevoie de sprijin pentru completare şi Ministerul Sănătăţii e foarte atent la asta ţi noi venim cu orice sprijin care este necesar”, a declarat Raed Arafat.

Acesta mai precizează că numărul de paturi nu este folosit la capacitate maximă, doar că medicii rămân în continuare precauți cu privire la o posibilă creștere a numărului de persoane care să necesite îngrijire de specialitate.

„Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare. Până ieri am avut dublarea de la 8.000 la 16.000, astăzi suntem tot pe la 16.000. Dar astăzi am avut 43 de pacienţi noi internaţi la terapie intensivă, deci depinde; sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă, sau unu, sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43”, a mai adăugat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, anunț despre restricțiile care vor fi luate după Sărbători

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si