Cu lacrimi în ochi, o femeie apropiată familiei a dezvăluit toate detaliile procesului dureros.  „Înainte de a muri s-a învinețit complet. La ora 10:00 a fost deconectat de la aparate, iar semnele vitale i-au rămas stabile încă două ore. Apoi s-a învinețit complet. Nu a fost nimic demn în a-i privi pe părinții lui Archie sau un copil sufocându-se. Nicio familie nu ar trebui să treacă prin ce au trecut ei, este absolut barbar”.

Autoritățile din Marea Britanie a respins toate solicitările familiei ca băiețel să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz.

Citeste si: Joe Biden s-a vindecat de COVID-19: Ce a făcut liderul de la Casă Albă după două săptămâni de carantină

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Archie Battersbee a fost timp de luni bune obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind să forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar specialiștii susținând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Provocarea care i-a adus sfârșitul micuțului Archie

Îngenunchiați de durere, familia a solicitat ca micuțul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească  tratamentul.

Spitalul a hotărât însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit sfârșitul.

Citeste si: O chelneriță româncă a fost atacată în plină stradă un hoț de mașini. Bărbatul este urmărit de poliție în Italia

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, susținând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut de mai bine de 4 luni în comă, într-un spital din Londra. Copilul a fost găsit inconştient acasă, pe data de 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, a declarat că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Cazului “Archie Battersbee”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu băiatul de 12 ani

  • 7 aprilie 2022  – Archie a fost descoperit inconştient acasă, în Essex. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul Southend.
  • 8 aprilie 2022  – Archie este transferat la Spitalul Regal din Londra.
  • 16 mai 2022  – Doi specialiști au încercat să efectueze mai multe teste, Archie nu a răspuns la un test de stimulare a nervilor periferici, iar procesul nu a putut fi continuat.
  • 27 mai 2022  – Un tribunal decide că medicii pot face investigații RMN, ceea ce se întâmplă pe 31 mai.
  • 6- 8 iunie 2022  - O audiere finală are loc pentru a analiza dovezile cu privire la continuarea îngrijirilor care-l menţin în viaţă.
  • 13 iunie 2022  - Judecătorul de la Înalta Curte hotărăște că Archie este „mort” pe baza rezultatelor RMN-ului și că tratamentul ar putea fi oprit.
  • 20 iunie 2022  – Familia cere Curții de Apel să reexamineze cazul.
  • 11 iulie 2022  – Are loc o nouă audiere, iar judecătorul Andrew Hayden decide că îngrijirile care-l menţin în viaţă ar trebui să se încheie, spunând că este „inutil să continue”.
  • 29 iulie 2022  – Familia lui Archie cere sprijinul ONU
  • 30 iulie 2022  -  Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a cerut Guvernului britanic ”să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.
  • 1 august 2022  – Curtea de Apel refuză să amâne retragerea tratamentelor de menținere în viață.
  • 3 august 2022  - Familia depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în încercarea de a amâna retragerea suportului vital al lui Archie.
  • 4 august 2022  - CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee
  • 4 august 2022 - Părinții lui Archie au depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un ospiciu. Pentru moment, copilul nu va fi deconectat de la aparate
  • 5 august 2022 - Cererea de a-l muta oe Archie într-un centru de îngrijiri a fost respinsă
  • 6 august 2022  - La ora 10:00 am, Archie a fost deconectat de la aparate, iar la ora 12:15 pm, băiețelul s-a stins din viață.

Citeste si: Prietena artistei care a murit în Lacul Morii rupe tăcerea. Care este adevărul din spatele morții Simonei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si