Ardei umpluți de post. Aceasta este cea mai gustoasă rețetă mănăstirească ce cu siguranță nu va da greș.

Ardei umpluți de post. Timpul de preparare este doar de 15 minute, iar cel de gătire de 55 de minute

Ardei umpluți de post. Ardeii se spală şi li se taie sub formă de capac cotorul cu seminţe. Curăţă seminţele din cotor, dar şi pe cele rămase în ardei, inclusiv nervurile, clătindu-i şi pe interior, apoi pune deoparte capacele, pentru a acoperi ulterior ardeii şi umplutura.

Ardei umpluți de post. Se taie ardeiul roşu, se toacă partea albă de la ceapă (frunzele se păstrează deoparte), iar morcovii se dau prin răzătoare. Se spală orezul în câteva ape, până ce apa rămâne limpede.

 Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească
Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească

Citeste si: Locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi "condamnați la moarte" din cauza poluării. Autoritățile au declarat oficial

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Fetița de doi ani care se afla în mașina care a lovit ursul din Harghita are coșmaruri ”Se trezește noaptea țipând”

Ardei umpluți de post. Încălzeşte zeama de supă. Pune uleiul la încins într-o cratiţă, apoi adaugă legumele tocate şi lasă-le la făcut până când se înmoaie şi devin sticloase, dar nu le lăsa se prăjească. Adaugă orezul şi căleşte-l puţin, amestecând cu o lingură de lemn, apoi începe să torni deasupra, câte un polonic de supă fierbinte.

Pe măsură ce orezul absoarbe apa din vas, mai adaugă supă, tot câte un polonic. Prepară astfel până ce orezul se umflă şi se înmoaie, cca 20 minute. Gustă înainte de a da deoparte de pe foc, pentru ca orezul să fie deja făcut. Condimentează umplutura cu sare şi piper, după gust.

Citeste si: Tradiții și superstiții. Românii sărbătoresc intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Ardei umpluți de post. Taie roşiile în rondele. Într-un vas ceramic mare, pentru cuptor (dacă vasul are şi capac, cu atât mai bine), aranjează în bază câteva rondele de roşii. Toacă frunzele verzi de la ceapă şi adaugă-le deasupra roşiilor.

Ardei umpluți de post. Cu ajutorul unei linguri, umple ardeii în intregime cu compoziţia de orez preparată anterior, iar după ce termini fiecare ardei, pune-i un capac cu codiţă, apoi aşază-l în vasul pentru cuptor. (Se pot aranaja pe orizontală, dar dacă foloseşti ardei gras, îi poţi pune şi în picioare.)
Citește în continuare aici rețeta pentru Ardei umpluți de post.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si