Ernest Lukacs locuieste in comuna Sintereag, la 20 de kilometri de Bistrita, iar in gradina de langa casa lui cresc cele mai ciudate legume din Romania. Este vorba despre fasolea rosie la un metru, rosiile negre, dovleceii de doi metri si ardeii care seamana cu un penis.

Ernest si sotia lui lucreaza la fabrica de cablaje Leoni, din Bistrita, iar timpul liber si-l dedica gradinii lor bizare.
Barbatul a povestit pentru adevarul.ro ca totul a inceput acum patru ani cand sotia lui a descoperit, pe internet, pastaia de un metru. De atunci, au inceput sa caute si alte "ciudatenii".

"Acum 4 ani, nevastă-mea a cumpărat fasole la metru. Nu am ştiut ce-i cu ea, dacă e bună sau nu, dacă se face sau nu. Atunci am zis, hai să încercăm, am văzut că a crescut şi am zis hai să ne uităm după alte ciudăţenii, că sunt interesante. Aşa am început. Pe 50 de boabe de fasole roşie la metru am dat 150 de lei. Am adus-o din Ungaria
”, povesteşte Ernest Lukacs.

Acum, au ajuns sa cultive cartofi mov, ridichi albe cu miez roz, dovlacei de doi metri, castraveti albi, rosii gogosar, rosii portocalii sau negre sau momorfica, castravete amar. Semintele si le comanda de pe internet si vin din Italia, Polonia, Ungaria sau China.


Legumele care socheaza orice vizitator sunt ardeii iuti Peter Pepper, care seamana izbitor cu un penis.

„Mai pretenţioşi sunt aceşti ardei iuţi Peter Pepper, care arată ca un penis. Mi s-au părut foarte ciudaţi şi am încercat să îi cultiv. Dar sunt mai greu de îngrijit. Am impresia că au nevoie de condiţii speciale, de o anumită temperatură sau ceva”
, explică bistriţeanul.


"Se poate câştiga din treaba asta, dar nu prea ai unde să distribui marfa. Trebuie să te orientezi spre străinătate. Când ai o suprafaţă importantă atunci poţi să faci şi asta şi cred că se câştigă bine ”, declară încrezător agricultorul.

Momentan, el castiga bani doar din semintele pe care le comercializeaza si care ii aduc un venit de 1.000 de euro pe luna,

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si