Close sidebar
Close sidebar

Are coronavirus! Primarul care oficia cununii fără să poarte mască de protecţie a declanșat un scandal uriaș

Primarul comunei Popeşti din județul Bihor, Dorin Curtean, recent reales în al treilea mandat, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu Covid-19, chiar înainte să plece în concediu de odihnă. A fost declanșată o anchetă epidemiologică vastă, da fiind numărul mare de cununii la care a participat.

Razvan Ilie,

Dorin Curtean, primarul care nu a respectat legea purtării măștii în interior

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primarul bihorean, care precizează că este asimptomatic şi se simte bine, dar s-a izolat după ce a aflat rezultatul testării, recunoaşte că nu a purtat masca de protecţie când a oficiat cununii.

Citeste si: Metropola care a stat 3 luni în carantină totală a ajuns o ruină

Potrivit imaginilor disponibile, edilul a oficiat mai multe cununii civile fără ca în timpul ceremoniilor să poarte mască de protecţie, dar se scuză cu faptul că ofiţerul de stare civilă i-ar fi spus că nu este obligatoriu.

„Am vrut să plecăm în concediu, aşa că ieri ne-am testat şi azi am aflat că eu sunt pozitiv, cu Covid, soţia nu.

M-am izolat pentru 14 zile imediat ce am aflat rezultatul testării, în dimineaţa asta”, a declarat primarul Dorin Curtean, potrivit eBihoreanul.

Primarul cu coronavirus: Îmi era mai uşor să vorbesc fără mască

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile închise, încă de la începutul stării de alertă, adică din 15 mai.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

„Ofiţerul de stare civilă mi-a spus că nu era obligatoriu să poarte masca persoana care oficiază cununia şi mirii. Eu n-am purtat, că îmi era mai uşor să vorbesc fără ea. În rest, am purtat-o”, afirmă edilul din județul Bihor.

Dorin Curtean, în ziua depunerii jurământului pentru al treilea mandat

S-a declanșat o anchetă epidemiologică

La această oră, Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care edilul din Popeşti a fost în contact direct.

Potrivit definiţiei medicale în vigoare, este vorba despre persoanele care au petrecut împreună cu persoana confirmată cu Covid mai mult de 15 minute în spaţii închise, la distanţă mai mică de un metru şi fără a purta mască de protecţie.

Potrivit bilanțului de marți 27 octombrie, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Record de decese în România în ultimele 24 de ore

În intervalul 26.10.2020 (10:00) – 27.10.2020 (10:00) au fost raportate 104 decese (56 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Sursa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI