Argentinianul, care face inconjurul lumii pe motocicleta, impreuna cu sotia, bebelusul si cainele lor, a ajuns la Bucuresti
O harta a lumii cu multe fotografii lipite in jurul ei, o motocicleta - botezata "La Porota" si un caine batran, de rasa mica, cam asta au putut observa trecatorii din zona Piata Unirii din Capitala, saptamana aceasta.
Argentinianul Julian i-a atras pe oameni ca un magnet in jurul lui, dar mai ales, cu povestea lui de viata. O poveste care a inceput in anul 2002, atunci cand, impreuna cu sotia lui, Lorena, au decis sa-si ia rucsacul in spate, sa lase Argentina in urma si sa inceapa aventura vietii lor. O aventura care tine de 14 ani si care a adunat amintirii din peste 100 de tari.
"Buna, suntem Julian, Lorena si micul Trico (cainele). Calatorim in jurul lumii pe "La Porota" (motocicleta). Calatoria noastra a inceput in Argentina in 25.02.2002 si am vizitat mai mult de 105 tari. Orice ajutor puteti sa ne dati sa ne ajutati sa ne continuam turul lumii va fi binevenit. Va multumim", cam asa suna, pe scurt, povestea celor doi argentinieni. O poveste pe care bucurestenii au aflat-o chiar de pe pancarta imensa pe care cei doi au asezat-o pe asfaltul din fata magazinului Unirea.
In jurul unei harti, marcata cu locurile pe care le-au vizitat, cei doi au facut un colaj din fotografii din locuri care mai de care mai exotice, dar si povestea lor, pe scurt, tradusa in limba fiecarei tari vizitate.
"La inceput am avut 1680 de dolari, iar apoi am inceput sa vindem bratari realizate de noi, pentru a mai strange bani. Atunci cand reuseam sa adunam suma necesara, eram gata de plecare", ne-a povestit Julian.
In tot acest timp, sotia lui, Lorena a stat alaturi de el, iar motocicleta "La Porota" a fost "caminul" lor. "E o dragoste foarte mare intre noi. Il urmez oriunde", ne-a spus, razand, Lorena.
Nu si-au facut griji in privinta banilor niciodata sau de faptul ca nu vor avea un acoperis deasupra capului unde sa doarma. Aventura si adrenalina traita in fiecare tara noua vizitata au devenit cele mai de pret comori ale lor.
Un an mai tarziu, catelusul Trico a devenit cel de-al treilea membru al echipajului.
"L-am gasit pe Trico in 2003, in Spania, abandonat pe o strada. La inceput, nu am vrut un caine pentru ca este dificil sa calatoresti cu el. In unele tari nu ai voie sa calatoresti cu ei, iar in altele, ii vezi gatiti pe rotisor", si-a amintit Julian de cele vazute in tarile asiatice.
In total, Julian, Lorena si Trico au vizitat 109 tari, iar acum s-au aflat la cea de-a doua vizita a lor in Romania. Prima oara au venit in Romania in anul 2008. In timp ce unii bucuresteni se opreau sa faca poze cu ei si sa le studieze povestea de pe pancarta intinsa pe asflat, altii le lasau cate o bancnota in cosuletul de donatii.
'Multumesc, multumesc", le spunea Julian, in romana, tuturor celor se opreau sa ii ajute.
Povestea lor a luat o intorsatura interesanta anul trecut, atunci cand un nou membru s-a alaturat aventurii in jurul lumii. Lorena a ramas insarcinata, iar in timp ce se aflau in Grecia l-a adus pe lume pe Fabrizio, baietelul lor. Pentru a-si putea continua calatoria impreuna cu Fabrizio, cei doi au cumparat un mic autoturism.
In timp ce Julian a ramas doar cu Trico pe motocicleta, Lorena a condus in spatele lor, cu Fabrizio pe locul din dreapta.
"Oamenii cred ca suntem nebuni. Multi spun asta, dar nu ne deranjeaza. Pentru nou este un alt stil de viata. Nu stim nici macar unde vom dormi la noapte. Avem cortul dupa noi. Apropos, daca stii vreun loc prin Bucuresti unde am putea sa ne punem cortul, ti-am ramane recunoscatori", ne-au mai spus Julian si Lorena.
Argentinienii si-au propus sa petreaca cateva zile in Bucuresti, iar apoi sa-si continue calatoria tocmai in Asia Centrala. Nu le-a fost niciodata frica de pericole, desi Julian a recunoscut ca s-a intamplat sa aiba parte de cateva experiente mai putin placute in India sau in Nigeria.
In ultimii ani, ei si-au impartasit povestea nu doar cu oamenii pe care i-au intalnit, dar si in online. Jurnalul aventurii lor in jurul lumii poate fi vazut si pe site-ul porsimprelamoto.com, acolo unde Julian, Lorena, Trico si Fabrizio si-au transformat povestea intr-un adevarat brand. Argentinienii ii tin pe toti la curent cu locatia curenta in care se afla, urmatoarea destinatie, iar toti cei care vor sa-i ajute cu donatii o pot face cumparand anumite tricouri tematice.
"Niciodata nu stim cu exactitate cat vom sta intr-un loc. Pot fi cateva zile sau cateva saptamani. Cand ne plictisim, plecam. Nu ai nevoie de multi bani sa poti face asta. De bani poti face rost in timp ce calatoresti. Am intalnit multi oameni bogati la viata mea si multi dintre ei, desi si-ar putea permite, nu ar face asta. E ceva ce tine mai degraba de ce ai in sange, decat de ce ai in portofel", a mai spus Julian.