Din păcate, peroanele cu nevoi speciale nu sunt tratate mereu corespunzător. Situația îngrijorătoare a bătrânilor din Ilfov, l-a determinat pe prefectul din județul Argeș să verifice dacă centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi copiilor acordă îngrijirile corespunzătoare, conform nevoilor pe care oamenii le au.

Argeș vrea să își respecte cetățenii

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a semnat vineri un ordin prin care a cerut realizarea unei comisii specializate în vederea verificării centrelor rezidențiale, azilele destinate bătrânilor, persoanelor cu dizabilități, dar și copiilor.

Măsura prefectului de a verifica toate aceste centre vine în urma situației tragice care se întâmplă acum în București, unde mai mulți bătrâni au fost maltratați în diferite centre destinate îngrijirii acestora.

„Cazul de la Ilfov a adus în atenţia opiniei publice şi a multor instituţii, situaţia azilurilor de bătrâni. Voi lua atitudine şi am semnat astăzi un ordin prin care voi înfiinţa şi conduce o comisie de control privind centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi copiilor, care funcţionează în Argeş”, a declarat Radu Perianu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Fostă asistentă de la „azilul groazei”, mărturii halucinante: „Nu am putut să rezist acolo”

Comisia de verificare va colabora cu Poliția Județeană Argeș

În declarația oferită vineri, Radu Perianu a menționat că verificările realizate în centrele destinate îngrijirii persoanelor vârstnice și copiilor se vor realiza în colaborare cu Poliția Județeană Argeș, dar și mai multe instituții cu atribuţii privind controlul. Decizia prefectului a venit din dorința de a elimina abuzurile care ar putea fi exercitate asupra persoanelor care au nevoi speciale din județul Argeș.

„Nu voi tolera, nu voi accepta şi mă voi asigura că sunt sancţionate dur abuzurile, umilirea celor aflaţi în nevoie şi îi anunţ de acum pe cei care se gândesc că mai pot ocoli legea şi lucra în detrimentul beneficiarilor, că îi aşteaptă o soartă grea!”, și-a continuat declarația prefectul.

Citește și: Ce sume uriașe câștigau patronii din azilurile groazei din Voluntari: ”Probabil că de foame și-au mâncat hainele”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si