Vasile Bănescu, reprezentantul Patriarhiei Române, a declarat, după confirmarea IPS Pinem cu coronavirus, că a luat legătura cu preoții care au slujit la mănăstirea Sf Ioan din Suceava.

"Am luat legătura cu cei de acolo, personalul și cei care au slujit la Înviere sunt bine, nu acuza niciunul o simptomatologie suspectă. Ancheta epidemiologică va lămuri definitiv lucrurile. Toate informațiile medicale le vom primi, de acum, de la medici", a declarat Vasile Bănescu.

IPS Pinem a fost înconjurat de zeci de persoane

Citeste si: Numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut în săptămâna 13- 19 aprilie comparativ cu precedenta

El a precizat că în mănăstire sunt 20 de persoane, iar la slujba de Înviere ÎPS Pimen a fost înconjurat de 10 persoane.

"Ancheta se referă strict la comunitatea de la mănăstire, e ca o familie extinsă, nimeni din afară nu a intrat în mănăstire, regulile au fost respectate foarte strict, dar această mănăstire are sediul în centrul orașului Suceava. Oricine a ieșit din mănăstire pentru mici cumpărături sau pentru o situație reglementată oficial a putut, dn păcate, să se contamineze, posibilitățile sunt foarte mari într-un asemenea context", a explicat Bănescu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pe pagina arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților apar slujbele transmise live din perioada Paștelui. Ei bine, la toate acestea a participat și IPS Pinem. De altfel, în imaginile de la slujba de Înviere apar numeroși preoți, călugări și chiar câteva călugărițe. Toți sunt aproape de arhiepiscop, care conform unor surse s-ar fi simțit rău de ceva timp.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru persoanele vârstnice: „În niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare”

IPS Pimen a miruit credincioșii care au participat la o slujbă în curtea mănăstirii

În plus, IPS Pimen a participat la o slujbă cu mulți enoriași, la finalul lunii martie, înainte ca autoritățile să ia decizia închiderii bisericilor. La finalul slujbei ținute în condiții speciale, IPS Pimen a ținut să îi miruiască pe toți credincioșii care au asistat la slujbă, rugându-i totodată să păstreze distanța și să rămână unde sunt. Părintele a trecut pe la fiecare din cei prezenți în curte și i-a încurajat, urându-le sănătate și putere, conform Monitorul de Suceava. Niciunul dintre enoriași nu purta mască.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, cel mai dur avertisment de până acum: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Ministrul Sănătății despre starea de sănătate a IPS Pimen

Arhiepiscopul Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu COVID-19 luni, 20 aprilie, și în aceeași zi a fost transportat cu un elicopter la București, unde a fost internat la Institutul Matei Balș. Conform ministrului Sănătății, arhiepiscopul a fost transferat la București la cererea medicilor de la Suceava.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

”Este stabil în acest moment, dar având în vedere vârsta, patologia, ne putem aștepta la ce e mai rău. El vine pentru o infecţie COVID cu simptomatologie, cu o pneumonie medie spre severă. Urmează ca evaluarea şi tratamentul din zilele următoare să ne dea şi o evoluţie. Are o vârstă și un istoric patologic”, a declarat ministrul Sănătății la un post tv. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si