IPS Teodosie a declarat, la ieşirea din carantină, că pentru el uşile bisericii au fost închise câteva zile, după legile pământeşti, „nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice”, transmite News.ro.

Citeste si: IPS Teodosie, obligat să rămână în carantină în Palatul Arhiepiscopal. Decizia judecătorilor, definitivă

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat de la începutul săptămânii că IPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal, precizând că decizia de carantinare a fost emisă de DSP

deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.

IPS Teodosie: "A trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul"

Citeste si: VIDEO| IPS Teodosie cere în instanță anularea deciziei de carantinare impusă de DSP

„Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte bisericii, cum vor fi astăzi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Înaltul prelat ortodox a mai declarat că s-a supus unor legi vremelnice care nu pot fi perfecte pentru a da pildă credincioşilor.

Citeste si: Calendar ortodox 30 ianuarie 2022. Sărbătoare mare duminică

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Teodosie către credincioși: V-am simţit lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit 

"Mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice care niciodată nu pot fi perfecte pentru că numai Dumnezeu este perfect şi legea Lui este a adevărului, iată vin acum spre Sfânta Catedrală", a mai spus ÎPS Teodosie. 

El le-a mulţumit enoriașilor că s-au rugat și a completat: "V-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. Vă mulţumesc şi sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea”. 

IPS Teodosie a ținut slujbe în perioada de carantină

Tribunalul Constanţa a respins, vineri, apelul formulat de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, împotriva hotărârii prin care s-a luat decizia de carantinare a arhiepiscopului. 

Pe data de 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost  amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că nu a respectat decizia de carantinare Covid.

Citeste si:  VIDEO| IPS Teodosie cere în instanță anularea deciziei de carantinare impusă de DSP

Potrivit IPJ Constanţa, "pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs",  după ce a oficiat o slujbă religioasă  în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

Arhiepiscopul Teodosie le-a mulțumit enoriașilor că s-au rugat și a completat: "V-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit”.  

[Sursa foto: Facebook / Radio Dobrogea]

Care este programul lui Teodosie în aceste zile

Programul IPS Teodosie în perioada 30 ianuarie – 2 februarie, potrivit Radio Dobrogea:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Duminică, 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța (Str. Cpt. Dobrilă Eugeniu, zona Cireşica).

Luni, 31 ianuarie, și marți, 1 februarie, de la ora 7.40, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Citeste si:  Teodosie respectă regulile...în legea sa

Miercuri, 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din apropierea orașului Năvodari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si