Arhiepiscopul Tomisului a făcut mai multe declarații catalogate drept controversate pe parcursul timpului. De această dată, IPS Teodosie a vorbit despre divorțuri și mai ales despre motivele care îi determină pe oameni să renunțe la căsnicie. 

Teodosie nu consideră neînțelegerea dintre parteneri decât „un motiv mărunt” pentru divorț. Acesta spune că soții care divorțează din cauza neînțelegerilor fac un păcat foarte mare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Citește și: Ce salariu are Patriarhul Daniel? Un preot debutant, cu studii superioare, nici nu visează la acești bani

teodosie, arhiepiscopul tomisului, casatorie, divort

IPS Teodosie: „Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă”

Teodosie spune că dacă un soț este părăsit de partenerul său pentru o altă persoană, rugăciunea poate să ofere dezlegare. 

„Sigur, depinde şi de motive. Dacă cineva a dat divorţ nemotivat, că nu a fost înşelat de soţ, doar pentru nişte mofturi sau nişte motive mărunte, de neînţelegere aşa zis, acela s-a legat cu un păcat mare. Rugăciunea spune limpede ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă.

Când un soţ îl înşală pe celălalt şi intră într-o legătură de adulter cu altcineva, atunci acela trebuie să se căiască mult. Dacă însă un soţ este părăsit de celălalt, că s-a dus să trăiască, în desfrâu cu o persoană străină sigur atunci cel ce a făcut păcatul trebuie să aibă multă căinţă, celălalt poate fi dezlegat cu dezlegarea mare, cu rugăciunea de dezlegare de blestem”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, scrie news.ro.

Citește și: IPS Teodosie, total împotriva celor care trăiesc în concubinaj! Arhiepiscopul Tomisului, alte declarații controversate: „Aţi fost în slujba celui rău”

teodosie, arhiepiscopul tomisului, casatorie, divort


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si