Bărbatul se află în arest la domiciliu şi Parchetul îl acuză de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Arhitect cu diplomă falsă. Un clujean a lucrat timp de 11 ani ca arhitect

Arhitect cu diplomă falsă. Un clujean a lucrat timp de 11 ani ca arhitect

[Sursa foto: Istockphoto.com]

O firmă a fost trimisă în judecată

„În perioada  octombrie 2011 – septembrie 2022, folosindu-se de o diplomă de arhitect falsă, pretins a fi emisă de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, s-a angajat pe funcţia de arhitect la trei societăţi comerciale (la una dintre societăţi inculpatul având calitatea

de asociat şi administrator), inducând în eroare reprezentanţii celorlalte două societăţi comerciale în acest sens, a exercitat fără drept profesia de arhitect prin utilizarea titulaturii «arhitect cu drept de semnătură», aplicată pe un număr de 58 de proiecte tehnice (memorii tehnice şi proiecte de arhitectură) pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, elaborate, asumate şi semnate de către inculpat”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Proiectele bărbatului aveau și o parafă contrafăcută. Acesta le-a încredințat beneficiarilor pentru a obține autorizații de construire sau de desființare de la unitățile administrativ teritoriale, pe baza acestora au fost emise autorizaţiile de construire/desfiinţare de către autoritățile abilitate. 

Anchetatorii au declarat că până în prezent prejudiciul este de 125.725 de lei care reprezintă plata salariului achitat în mod necuvenit, 67.000 de euro şi 86.149 lei care însumează costul proiectelor tehnice pe care „arhitectul” le-a făcut în mod ilegal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: Femeia care a încercat să-l otrăvească pe Donald Trump, trimisă după gratii pentru 22 de ani

Procurorii au prezentat care sunt motivele pentru care firma a fost trimisă în judecată.

„În perioada august 2018 – septembrie 2022, în realizarea obiectului de activitate al societăţii, precum şi în interesul şi în numele societăţii, prin prezentarea calităţii mincinoase de «arhitect cu drept de semnătură», a indus în eroare un număr de 17 persoane vătămate, faţă de care s-a angajat şi le-a întocmit în fals proiecte tehnice (memorii tehnice (piese scrise) şi proiecte de arhitectură (piese desenate), în vederea obţinerii autorizaţiilor de construire/ desfiinţare de la unităţile administrativ teritoriale, (autorizaţii obţinute cu încălcarea prevederilor legale) în schimbul unor sume de bani”.

Prejudiciul ajunge la 38.110 euro care reprezintă costul Proiectelor Tehnice care au fost întocmite în mod ilegal.

Citește și: VIDEO- „Regele Crypto”, ucis și aruncat într-o canalizare din Bulgaria


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si