Licitatia Artmark din 11 iulie prezinta pusca de vanatoare Holland & Holland fabricata in 1933 la comanda sefului Legatiei Regale a Romaniei la Tirana, pentru Regele Carol II, decorata cu aur, confiscata si modificata apoi pentru Nicolae Ceausescu.



Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu, iar fratele său, Tristan, a fost pus sub control judiciar. Ce acuzații li se aduc- antena3.ro

"Pusca, avand seria 505, a fost confirmata de producatorul Holland&Holland ca fiind o comanda a domnului A. Buzdugan, membru al Legatiei Regale A Romaniei la Tirana, pentru Maiestatea Sa Regele Carol al Romaniei. Arma a fost comandata cu talpa din os, luneta Zeiss si ornamente ovale, din aur, cu cifra Regelui si coroana regala. in prezent, pusca are elementele decorative metalice inlocuite cu unele din aur de 18K, cele doua platini avand inscriptia "Holland & Holland", iar in partea inferioara a patului avand un element metalic inscriptionat cu semnatura "N.

Ceausescu". Greutatea totala a pieselor din aur depaseste 200 gr.", se arata pe site-ul artmark.ro.

Ceausescu a obtinut 398 de medalii, precum si o captura impresionanta: un mistret de peste 300 de kg. Ultima partida de vanatoare a dictatorului a avut loc in 10 decembrie 1989, scrie Mediafax.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si