Armata lui Vladimir Putin a lovit cu rachete orașul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, unde s-a născut liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Citește și: Crește riscul unui război nuclear. Aliatul lui Putin: "Nu vom ezita să folosim armele nucleare"

Primarul orașului Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, a spus că numărul morților a crescut la cel puțin 10, potrivit Global News.

Oficialul ucrainean a precizat că alte 28 de persoane sunt rănite, iar un om este încă prins sub dărâmături.

Clădire rezidențială cu 5 etaje din Krivoi Rog, lovită de rachetele Rusiei

Lovitura cu rachete de croazieră a pus la pământ o clădire rezidențială cu cinci etaje, care a fost cuprinsă de incendiu, a scris guvernatorul Serhiy Lysak al regiunii Dnipropetrovsk pe Telegram.

Atac cu rachete la Krivoi Rog

Atac cu rachete la Krivoi Rog

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Devastarea din orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski este cea mai recentă vărsare de sânge în războiul Rusiei din Ucraina, care a început în februarie 2022, în timp ce forțele ucrainene desfășoară operațiuni contraofensive folosind armele și muniția furnizate de Occident.

Citește și: Rusia „are nevoie” de 2-3 milioane de soldați chinezi pentru a lupta în Ucraina

Imaginile de la fața locului transmise de Zelenski pe canalul său Telegram au arătat pompierii luptându-se cu flăcările în timp ce focul ieșea pe mai multe ferestre sparte ale clădirii.

Mașini carbonizate sau avariate au împânzit terenul din apropiere.

Zelenski: "Teroriștii nu vor fi uitați niciodată. Vor plăti pentru fiecare atac”

La scurt timp după atacul din Krivoi Rog, președintele Volodimir Zelenski a reacționat pe Twitter. Oficialul a transmis condoleanțe familiilor îndoliate. 

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Putin. "A început contraofensiva"

”Mai multe atacuri teroriste. Rușii continuă atacurile asupra clădirilor rezidențiale, asupra orașelor și oamenilor. Din păcate, au murit oameni, iar unii sunt răniți. Salvatorii încă mai continuă operațiunea de salvare. Condoleanțele mele merg către toți cei care și-au pierdut oameni dragi. Teroriștii nu vor fi uitați niciodată. Vor plăti pentru fiecare atac”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si