Mai exact este vorba despre comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră. Acesta ar fi primul ofițer de marină ucis în invazie. Mai mult, Kievul anunță că a ucis cinci generali.

Armata lui Vladimir Putin a primit încă o lovitură grea. Ucrainenii au lichidat un ofițer de grad înalt

El este ofițerul de grad înalt din armata lui Vladimir Putin care a fost ucis de ucraineni

[Sursa foto: Serviciul de Urgență din Ucraina]

Citeste si: Viața lui Volodimir Zelenski este din nou în pericol. Un grup de mercenari vor să îl ucidă

Autoritățile ruse au anunțat că au lansat un alt atac cu rachete hipersonice asupra teritoriului țării vecine, acest lucru întâmplându-se pentru a doua zi consecutiv.

Un bloc de locuințe cu 10 etaje a fost avariat grav, duminică, după explozia unui obuz în nord-vestul Kievului. Cinci oameni au fost răniți. Rușii dau ultimatum Ucrainei pentru predarea Mariupolului.

Militarii ruși, mai puține progrese în ultimele săptămâni. Ucrainenii opun rezistență

Și o uzină chimică a fost avariată la Sumî, în urma atacurilor ruseşti. Autoritățile ucrainene sunt în alertă după ce o scurgere de amoniac a fost anunţată la o uzină de produse chimice din Sumî. Potrivit guvernatorului regiunii Dmitro Jiviţki persoanele ca se află pe o rază de cinci kilometri de uzina Sumîhimprom sunt avertizate că trebuie să părăsească de urgență zona.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Scurgeri de amoniac toxic, detectate la un combinat chimic din Ucraina

Iar trupele militare ruseşti din sudul Ucrainei încă încearcă să treacă de oraşul Nikolaev, având în plan să se deplaseze spre vest, către Odesa, a informat duminică seară Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN. Aceste forţe, care vin dinspre Crimeea, au făcut puţine progrese în ultimele săptămâni, a mai transmis ministerul pe Twitter.

Citeste si: China își încordează mușchii în fața Occidentului. A transformat mai multe insule în baze militare

Potrivit sursei menționate anterior, forţele navale ruseşti continuă blocada asupra coastei ucrainene şi să lanseze atacuri cu rachete vizând ţinte din  Ucraina. Ministerul a anunțat că blocada instituită asupra zonei de coastă a Ucrainei va agrava situaţia umanitară şi va împiedica accesul cu provizii vitale către populaţia ucraineană.

Război în Ucraina, ziua 26. Ucraina respinge ultimatumul rus de a depune armele la Mariupol

Autoritățiile locale refuză să le predea rușilor Mariupolul, în acest fel fiind respinsă cererea Rusiei de a renunța la oraș până la ora 05:00, ora Moscovei. Rusia s-a oferit să creeze coridoare umanitare, astfel încât locuitorii să poată pleca în schimbul orașului.

Citeste si: Rușii ar fi furat mașini și electrocasnice pe care le-ar fi trimis în Rusia

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Aproximativ 300.000 de oameni au rămas prinși cu puțină mâncare, apă și energie electrică în orașul care a fost bombardat necontenit în ultimele două săptămâni.

Rușii au atacat mai multe adăposturi civile, școli, un spital și un teatru. Ucraina a spus că atacurile de la Mariupol sunt crime de război care vor rămâne în istorie.

Citeste si: Gestul impresionant al unei profesoare din Ucraina. A salvat 30 de copii dintr-un orfelinat și s-a adăpostit alături de ei timp de o lună


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si