Armata rusă a ajuns la Kiev la doar câteva ore după ce războiul a început.

Citeste si: Operațiunea militară va continua până la atingerea obiectivelor: demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”

Elicopterele de atac rusești au preluat controlul bazei aeriene Gostomel. Conducerea Kievului avertizează cetățenii să se ascundă în subteran.

Kievul a fost bombardat de ruși

Capitala Ucrainei a fost bombardată, imediat după bombardamentele din Odessa, iar primarul Kievului anunță ca locuitorii să nu iasă din case la noapte.

Rușii au cucerit un aeroport militar din Kiev, iar anunțul a fost făcut chiar de președintele Ucrainei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Primarul Kievului face anunț de ultimă oră cu privire la circulația pe timp de noapte

Autorităţile militare ucrainene au afirmat că 20 de elicoptere ruse şi un avion Mi-8 au adus trupe aeropurtate la aeroportul Gostomel, din regiunea Kiev.

"Lupte sunt în curs pentru aeroportul din Gostomel", anunţase anterior şeful Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnii, informează Agerpres.

"Încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional"

Armata rusă a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei- terestră, aeriană şi navală-, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Estimările care anunțau iminența unei invazii a forțelor Federației Ruse în Ucraina s-au confirmat.

Escaladarea recentă a conflictului ruso-ucrainean a adus cele două state în faza luptei armate. Această agresiune împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional.”, se arată în prima parte a mesajului șefului Statului Major al Apărării Daniel Petrescu.

Citeste si: Pericol de accident nuclear. Rusia invadează Ucraina din Belarus către Cernobîl

„Comportamentul agresiv al Federației Ruse a deteriorat fundamental situația regională de securitate. În acest context, determinarea statelor membre NATO pentru apărarea colectivă se manifestă, în prezent, la un nivel nemaiîntâlnit în istoria de peste șapte decenii a Alianței. ”, a spus șeful Statului Major al Apărării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si