Forțele ruse au părăsit orașul în care se afla personalul centralei de la Cernobîl. “Şi-au terminat treaba pe care o aveau. Au inspectat oraşul, astăzi au terminat şi au plecat. Nu mai este niciun soldat în oraş acum”, a precizat Fomicev într-un mesaj în social media.

Citeste si: Incendii în pădurea de lângă centrala Cernobîl

Orașul Slavutici a fost ocupat sâmbătă de forțele ruse, iar localnicii i-au primit pe ruși cu proteste.


Ministerul rus al Energiei a anunţat, pe data de 10 martie, că Rusia a restabilit alimentarea cu electricitate a centralei de la Cernobîl. Potrivit Reuters, specialiștii din Belarus au conectat-o cu rețeaua electrică din țară.

Citeste si: Armata ucraineană a lichidat încă un general al armatei lui Vladimir Putin. Cine este Iakov Riazantsev, comandantul Armatei 49 de Arme Combinate

Mai multe incendii forestiere au izbucnit lângă centrală

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a precizat că acest pericol nu este iminent, adăugând că ''sarcina calorică a bazinului de combustibil epuizat şi volumul de apă de răcire sunt suficiente pentru eliminarea eficientă a căldurii fără necesitatea alimentării cu curent''.

Citeste si: Doi suceveni au plecat în Kiev să vadă dacă e război sau nu: „A început să se bombardeze lângă noi”

Mai multe incendii au izbucnit în zona centralei nucleare de la Cernobîl, ocupată de forțele ruse, conform autorităților din Ucraina.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Incendiile au izbucnit în pădurea din zona centralei de la Cernobîl, ocupată de armata rusă, din spusele autorităților ucrainene. "În zona de excludere au început incendii masive, care pot avea consecințe foarte grave", a scris duminică seara vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk pe contul său Telegram.

Citeste si: Rusia susține că sute de mine ar fi ajuns să plutească liber în Marea Neagră

 Armata rusă a părăsit orașul în care se află personalul centralei de la Cernobil

Armata rusă a părăsit orașul în care se află personalul centralei de la Cernobil

[Sursa foto: WOWbiz]

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat că situația securității cu privire la centrala de la Cernobîl nu s-a schimbat deloc, iar aceasta estimase că incendiile forestiere din jurul centralei nu duc la un risc radiologic major.

"Cu toate acestea, acum este imposibil să controlăm şi să stingem incendiile în totalitate din cauza capturării zonei de excludere de către forţele ruse de ocupaţie", a adăugat ea.

Trupele ruse ar plănui un atac terorist la centrală

De pe data de 9 martie, AIEA nu mai primește date în direct de la Cernobîl și și-a exprimat îngrijorarea duminică.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că Rusia intenţionează să organizeze un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl.

Citeste si: Belarus ar putea intra în război alături de Rusia. Avertisment de la NATO

„Informaţiile disponibile spun că Putin a ordonat ca trupele sale să pregătească un atac terorist la Cernobîl pentru care invadatorii ruşi vor încerca să dea vina pe Ucraina ”, a informat Direcţia Principală a Serviciilor Secrete din cadrul Ministerului Apărării, la mijlocul lunii, pe pagina sa de Facebook.

Reactorul cu numărul patru al centralei a provocat cel mai grav dezastru din istorie, în 1986.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si