”Multumita sangelui martirilor nostri si sacrificiilor valoroaselor noastre forte armate si fortelor suplimentare si aliate(...), comandamentul general al fortelor armate anunta întoarcerea securtiatii la Alep, dupa eliberarea sa de terorism si teroristi si iesirea celor care mai ramasesera”, a anuntat armata într-un comunicat.

”Aceasta victorie reprezinta o cotitura strategica(...) în razboiul împotriva terorismului(...), subliniaza capacitatea armatei siriene si aliatilor sai de a castiga batalia împotriva gruparilor teroriste si pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene”, adauga armata în comunicat.



Fortele guvernamentale au facut acest anunt dupa iesirea ultimului convoi cu rebeli civili din estul Alepului, un fost fief rebel din aceasta metropola care a cazut dupa o luna de campanie violenta de bombardamente- aeriene si terestre.

Pierzandu-si bastionul- care a devenit un camp de ruine din cauza bombardamentelor violente-, rebeliunea cunoaste astfel cel mai grav revers de la începutul razboiului.

Un oficial ONU a anuntat anterior ca peste 34.000 de persoane au fost evacuate din Alep începand de joia trecuta.

Persoanele evacuate au fost transportate în zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep si în provincia Idleb.

Aceasta reprezinta o victorie majora a presedintelui Bashar al-Assad, a carui campanie a fost sustinuta aeriana de Rusia, iar terestru de Iran si Hezbollahul libanez.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si