Oricând pot să depună armele voluntar, spun autoritățile de la Kiev, gata să le ofere amnistie totală și despăgubiri bănești. Anunțul vine într-un moment în care apar tot mai multe imagini cu ruși capturați. Înfricoșător e că nu par să fie mai mari de 20 de ani. Unul dintre ei a fost ucis la scurt timp după ce și-a anunțat mama că e în Ucraina și că nu știe pentru ce se luptă.

Soldații rușii primesc mâncare expirată din 2015

O înregistrare dată publicității de o televiziune locală din Ucraina surprinde mai mulți soldați, posibil ruși, care jefuiesc un magazin din Melitopol. O fac, se pare, ca să-și potolească foamea, cel puțin așa reiese din alte imagini, apărute pe Twitter, în care militarii ucraineni arată lumii întregi că rația rușilor trimiși pe front e expirată din 2015.

„Cât de inconștienți trebuie să fie generalii voștri ca să își asigure armata cu mâncare expirată?! Sunteți în februrie 2022, în Ucraina și muriți în Ucraina neștiind pentru ce!”, a fost postarea publicată de ucraineni pe Twitter.

Conversație dramatică între un soldat rus capturat în Ucraina și mama lui: „Sunt în Ucraina, prizonier de război.”

Înfometați și obosiți, rușii ajung să fie capturați de soldații ucraineni, cum se întâmplă de 5 zile încoace.

Unul dintre ei nu pare mai mare de vârsta majoratului și a cerut să-și sune mama:

„- Bună, mama. Mă recunoști?(...) Sunt în Ucraina... prizonier de război. Dar sunt bine... Ce? Sunt pe teritoriul ucrainean, am fost capturat...

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Cum adică prizonier? Explică-mi!

- Asta e. Mamă, ascultă-mă, se poartă ok cu mine. Nu-ți face griji.”

Armata ucraineană anunță că a ucis de la începutul conflictului și până acum peste 5.000 de soldați ruși

Armata ucraineană anunță că a ucis de la începutul conflictului și până acum peste 5.000 de soldați ruși

[Sursa foto: Twitter]

Mamele din Rusia își caută copiii pe front

Un altul, la fel de tânăr, n-a avut la fel de mult noroc. A murit la scurt timp după ce i-a mărturisit mamei că e în Ucraina. Mesajele dintre ea și fiu a fost date publicității tot de autoritățile ucrainene și demonstrează că femeia n-a bănuit nicio clipă că fiul ei e în război. Îl credea la un exercițiu militar și voia să-i trimită un pachet.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Mama: Ljosha, ce mai faci, de ce nu mi-ai mai scris de atât de mult timp? Ești într-adevăr la exerciţii militare?
Soldatul rus: Mamă, nu mai sunt în Crimeea. Nu sunt la exreciții.


Mama: Unde ești atunci? Tata întreabă dacă îți trimite pachet.
Soldatul rus: Ce pachet, mamă?
Mama: Despre ce vorbești? Ce s-a întâmplat?”

Oficialii de la Kiev le cer soldaților ruși să depună armele

Cei care o fac primesc fiecare câte 5 milioane de ruble, echivalentul a 46 de mii de dolari. Ministrul Apărării promite și că vor fi cruțați și iertați de orice răspundere penală:

„Soldatule rus, ai fost adus pe pământul nostru pentru a ucide şi a muri. Nu urma ordinele criminale. Vă garantăm o amnistie completă şi 5 milioane de ruble dacă vă predaţi armele. Pentru cei care continuă să se comporte ca un ocupant, nu va exista milă”, a transmis Oleksii Reznikov pe Twitter. Până acum, aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși, potrivit datelor furnizate de autoritățile ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si