Belarus este principalul aliat al Rusiei în invazia declanșată pe data de 24 februarie în Ucraina. Liderul belarus Aleksandr Lukașenko i-a permis lui Vladimir Putin să utilizeze teritoriului ţării sale atunci când armata rusă a atacat Kievul de la nord.  

Citeste si: Ziua de 06.06.2022 trezește energia Numărului 666. Ce spun astrologii că se poate întâmpla luni

Principalul lider al opoziției de la Minsk spune că armatei din Belarus i s-a dat ordin să intervină în războiul din Ucraina.

Citeste si: Alertă la Marea Neagră. Rusia a desfășurat cel mai mare grup de nave de desant

„Regimul lui Lukașenko a dat un astfel de ordin. Generalii s-au opus deciziei respective, pentru că au înțeles că soldații belaruși sunt demoralizați și  nu au nicio dorință să atace și să se alăture trupelor ruse”, a afirmat Svetlana Tihanovskaia, în cadrul unui interviu pentru Feighin Live.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 101. Lovitură neașteptată pentru Putin: soldații ucraineni au recucerit o parte din Severdonețk

Belarus a anunțat desfășurarea de „exerciții de mobilizare” în apropierea graniței cu Ucraina, potrivit B1TV. Este planificat ca exercițiile să se desfășoare în perioada 22 iunie – 1 iulie în regiunea Gomel (la aproximativ 100 km de Ucraina, de la Gomel până la graniță).

Pe 26 mai, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat crearea unui nou comandament militar pentru zona de sud a ţării, care este situată la graniţa cu Ucraina.

Lukașenko, cu ochii pe invazia Rusiei în Ucraina 

Președintele belarus Alexandr Lukașenko   i-a cerut ministrului apărării de la Minsk să învețe din invazia Rusiei în Ucraina pentru dezvoltarea și echiparea militarilor din Belarus.

Președintele Belarusului cere constant armatei sale să tragă concluzii după   luptele care se dau în Ucraina. „Operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina ne-a învățat multe”, a spus Lukașenko. 

Armata ucraineană a spus joi că Rusia mută rachete Iskander la Brest, în Belarus, iar acestea ar putea fi folosite pentru a ținti vestul Ucrainei.

Belarus vrea să ia parte la procesul de negociere

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a permis utilizarea teritoriului ţării sale de către armata rusă, a declarat că trebuie să fie asociat acestui proces, notează, joi, AFP.

"Considerăm acesta un război care e chiar la uşa ţării noastre. Şi el (războiul) are efecte serioase asupra situaţiei din Belarus. De aceea, nu trebuie să existe acorduri pe la spatele Republicii Belarus", a insistat Lukaşenko în timpul unei reuniuni a consiliului său de securitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si