Close sidebar
Close sidebar

"Armata din Belarus a primit ordin să atace Ucraina”. Decizia care poate schimba cursul războiului

Armata belarusă a primit ordin de a ataca Ucraina, susține opozanta liderului de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia. Potrivit acesteia, conducerea militară a primit ordin de a invada teritoriul țării vecine.

Razvan Ilie,

Principalul lider al opoziției de la Minsk spune că Aleksandr Lukasenko a dat ordin armatei din Belarus să intervină în războiul din Ucraina.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Belarus este principalul aliat al Rusiei în invazia declanșată pe data de 24 februarie în Ucraina. Liderul belarus Aleksandr Lukașenko i-a permis lui Vladimir Putin să utilizeze teritoriului ţării sale atunci când armata rusă a atacat Kievul de la nord.  

Citeste si: Ziua de 06.06.2022 trezește energia Numărului 666. Ce spun astrologii că se poate întâmpla luni

Principalul lider al opoziției de la Minsk spune că armatei din Belarus i s-a dat ordin să intervină în războiul din Ucraina.

Citeste si: Alertă la Marea Neagră. Rusia a desfășurat cel mai mare grup de nave de desant

„Regimul lui Lukașenko a dat un astfel de ordin. Generalii s-au opus deciziei respective, pentru că au înțeles că soldații belaruși sunt demoralizați și  nu au nicio dorință să atace și să se alăture trupelor ruse”, a afirmat Svetlana Tihanovskaia, în cadrul unui interviu pentru Feighin Live.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 101. Lovitură neașteptată pentru Putin: soldații ucraineni au recucerit o parte din Severdonețk

Belarus a anunțat desfășurarea de „exerciții de mobilizare” în apropierea graniței cu Ucraina, potrivit B1TV. Este planificat ca exercițiile să se desfășoare în perioada 22 iunie – 1 iulie în regiunea Gomel (la aproximativ 100 km de Ucraina, de la Gomel până la graniță).

Pe 26 mai, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat crearea unui nou comandament militar pentru zona de sud a ţării, care este situată la graniţa cu Ucraina.

Lukașenko, cu ochii pe invazia Rusiei în Ucraina 

Președintele belarus Alexandr Lukașenko   i-a cerut ministrului apărării de la Minsk să învețe din invazia Rusiei în Ucraina pentru dezvoltarea și echiparea militarilor din Belarus.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Președintele Belarusului cere constant armatei sale să tragă concluzii după   luptele care se dau în Ucraina. „Operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina ne-a învățat multe”, a spus Lukașenko. 

Armata ucraineană a spus joi că Rusia mută rachete Iskander la Brest, în Belarus, iar acestea ar putea fi folosite pentru a ținti vestul Ucrainei.

Belarus vrea să ia parte la procesul de negociere

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a permis utilizarea teritoriului ţării sale de către armata rusă, a declarat că trebuie să fie asociat acestui proces, notează, joi, AFP.

"Considerăm acesta un război care e chiar la uşa ţării noastre. Şi el (războiul) are efecte serioase asupra situaţiei din Belarus. De aceea, nu trebuie să existe acorduri pe la spatele Republicii Belarus", a insistat Lukaşenko în timpul unei reuniuni a consiliului său de securitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI