Close sidebar
Close sidebar

Arsenie Boca, la un pas să fie declarat sfânt. Cine ia decizia

Arsenie Boca ar putea fi declarat sfant. Asta după ce Sinodul Mitropoliei Ardealului a luat, ieri, această decizie. Preotii vor propune dosarul de canonizare Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a analizat dosarul de canonizare a parintelui Arsenie Boca si a votat in unanimitate inaintarea propunerii catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Va urma o sedinta ampla in cadrul careia se va lua practice decizia finala. La Deva comisia speciala teologica a pregatit toata documentatia necesara pentru aceasta intalnire a carei data nu a fost inca stabilita.

Citeste si: Actorul Ovidiu Cuncea, despre viața în haină preoțească! Cum a trecut de la ”Mama Natură” la Arsenie Boca

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Este oricum un pas important dupa patru ani de cand au inceput demersurile pentru caninonizare.

Procesul este lung, dar preotii spun ca aceasta randuiala a bisericii ar insemna indeplinirea dorintelor unui numar mare de credinciosi care in ultimii 30 de ani au mers la Prislop sa se roage la mormantul parintelui Arsenie Boca.

Citeste si: Biserica a pierdut prima lupta pentru brandul Arsenie Boca! Ce spune detinatorul marcii!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI