Acum, veti vedea si care este miza: o afacere de milioane de euro anual, care ar putea prospera in conturile unui singur om, prin monopolul de pe piata. Biserica Ortodoxa Romana reactioneaza dur.

VASILE BANESCU, purtator de cuvant al Patriarhiei: Ne aflam in fata unei situatii riguros absurde. O persoana privata s-a gandit ca ar putea prelua numele unui mare duhovnic roman 15.24

+ 15.33 Evident, cu gandul de a profita de lucrul acesta.

Prislop, Hunedoara. Locul unde s-a nascut brandul Arsenie Boca.  Calugarul care a trait simplu a ajuns, dupa moarte, o fabrica de bani. De la icoane care plang si pana la brelocuri, renumele marelui duhovnic a fost folosit in cladirea unei afaceri de milioane de euro. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comertul facut inclusiv din poarta manastirii e desfiintat de Biserica Ortodoxa Romana. Pentru ca nu a fost pus intre sfinti, nu pot icoane "oficiale" cu parintele Arsenie. Asta inseamna ca tot ce exista pe piata e facut de privati.

Peste toti cei care au avut de castigat pana acum, calca aradeanul Emanuel Gheorghe. Pintr-o firma din Marea Britanie, a inregsistrat  ca marca numele de Arsenie Boca si a pus monopol pe numele si chipul parintelui.

EMANUEL GHEORGHE, unicul detinator de licenta: Potrivit legilor oirce produs comercializat cu insemnele parintelui arsenie bica constituie infractiunea de contrabanda. Daca nu exista un element licentiator.

Patriarhia a reactionat dur si vrea sa-l dea in judecata.

VASILE BANESCU, purtator de cuvant al Patriarhiei: Tot ce a lasat in urma sa parintele Arsenie Boca, un capital simbolic, cultural, duhivnicesc, apartin absolut firesc Bisericii Ortodoxe Romane.

ADRIAN CUCULIS, AVOCAT: Patriarhia Romana ar trebuie sa se constituie parte civila pentru recuperarea acelor sume de bani. Daca vorbeam de o institutie care folosea cu titlu de marca sa spunem asa Aresnie Boca, dar fara a fi inregistrata, ar putea cere despagubiri, dar doar daca ar obtine la randul ei o inregistrare a numelui.

Dar cum au ajuns diversi indivizi sa scoata bani ca din piatra seaca? E simplu: fara urmasi, lasat necanonizat de Biserica Ortodoxa Romana si fara vreun drept de autor inregistrat, a fost mana cereasca pentru cei care au stiut sa speculeze inclinarea spre credinta a romanilor.  Numai din vanzarea cartilor, a asa ziselor icoane si a ofertelor turistice s-au obtinut 2 milioane de euro, anual.

De la marca de bere, Arsenie Boca va deveni si marca de vin rosu. Cel putin asta are in plan unicul detinator al brandului parintelui. Aradeanul a gandit o aplicatie prin care eticheta, odata scanata, va avea un mesaj bisericesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si